Театр ляльок: маріонетки олігархів десятками йдуть на вибори

 

Сьогодні вже ні в кого не має сумнівів, що революція Гідності не досягла головного результату — зміни системи. Олігархам вдалося утриматися самим, зберегти свою корупційну систему та навіть зміцнити її, прикриваючись війною.

І тепер, напередодні президентських виборів, вони зроблять все, щоб не втратити свою владу та можливість і надалі безкарно розграбовувати Україну та її народ.

Вони йдуть кількома колонами, але нехай нікого не вводить в оману те, що вони нібито між собою ворогують. В кінцевому рахунку олігархи завжди між собою домовляться за рахунок народу. Всі вони давно один з одним знайомі, і всі зацікавлені у збереженні системи, яка гарантує їм можливість красти та тримати народ під контролем. Просто комусь повезе менше, ніж іншому, але і він отримає свій шмат пирога.

Кожен олігарх просуває свого кандидата-маріонетку, у деяких таких маріонеток навіть декілька. Вони будуть обіцяти все, що завгодно, тільки б їх обрали, бо головна мета — утримати систему, а потім домовитися між собою. А на наступні вибори вони ще щось придумають.

Розмаїття солодких обіцянок настільки велике, що простій людині легко розгубитися. Адже стільки всього можна отримати задарма, і вже дуже скоро! У такій компанії людині, яка дійсно прагне зламати олігархічну систему та побудувати справедливу країну — дуже легко загубитися. Бо вона, як чесна людина, не може собі дозволити обіцяти стільки, скільки безсоромно обіцяють інші.

А тому сьогодні існує величезний ризик, що ми знову оберемо не тих, кого треба, і продовжимо традицію олігархічного правління, яке вже понад 20 років душить Україну. І потім будемо дивуватися, чому нас знову обдурили.

Щоб цього не сталося, треба навчитися відрізняти кандидатів — ставлеників олігархів від тих, хто представляє народ і йде за покликом душі. Отже, підозри мають виникати якщо кандидат:

1. Регулярно, майже щодня з’являється у новинах або на ток-шоу хоча б на одному із загальнонаціональних каналів, які належать олігархам

2. Розміщує масову нав’язливу рекламу по всіх напрямках, особливо на ТБ

3. Має незрозумілі джерела фінансування для таких масштабів реклами та підкупу виборців

4. Обіцяє швидкі та легкі рецепти покращення ситуації, займається популізмом

5. Не має покрокового плану з деолігархізації країни, як ключової умови для будь-яких перетворень

Зі свого боку вже найближчими днями я оприлюдню своє бачення конкретних кроків з відсторонення олігархів від влади законними методами. Ми маємо зламати їх систему, реалізувати конституційні права громадян та побудувати справедливу соціальну державу. І як би не повернулася моя політична доля у майбутньому — буду відстоювати ці принципи до кінця!

Ольга Богомолець

MIXADVERT