Мільйони з мутної води

 

Картинки по запросу Lysghj-rshjdjuhfl

Про різні фінансові «винаходи та художества» кропивницьких водопостачальників за останні роки написано багато. Вартість їх послуг з 2011 по 2019 рік зросла більше ніж  у 4 рази. Цифра красномовно говорить про апетити на царині набивання кишень керівниками галузі. Звичайно прикриття подорожчання робиться ковдрою на якій написано – «подорожчання електроенергії», «підняття мінімальної заробітної плати», «подорожчання матеріалів та послуг» і тому подібних складових. Та це лише офіційна вершина фінансового айсберга. А що криється у мутній воді?

Нещодавно стало відомо про кричущі, але, мабуть, повсякденні факти зловживання службовим становищем посадовими особами ОКВП «Дніпро-Кіровоград» та Кіровоградської обласної ради, яке спричинило тяжкі наслідки у формі заподіяння матеріальних збитків громадським інтересам на суму близько 3,7 млн. грн.

Зокрема, згідно з рішенням тридцять першої сесії шостого скликання Кіровоградської обласної ради від 06.06.2014 № 634, Кіровоградською обласною радою надано дозвіл ОКВП «Дніпро-Кіровоград» на укладення субкредитного договору з Міністерством фінансів України під заставу обігових коштів для реалізації інвестиційного проекту «Реконструкція та модернізація систем водопостачання та водовідведення ОКВП «Дніпро-Кіровоград», згідно з Умовами залучення Україною позик для реалізації «Другого проекту розвитку міської інфраструктури». Контроль за виконанням даного рішення покладено на постійну комісію обласної Ради з питань власності, ефективного використання майна та приватизації. Згідно з п.1.5 проекту розвитку міської інфраструктури «Контракт представника замовника» представник власника Кіровоградська обласна рада, яку очолює голова регіонального осередку «Батьківщина» Олександр Чорноіваненко, має нести відповідальність за контроль реалізації всього процесу, від підготовки тендерної документації до прийняття проекту.

В ході проведення торгів із закупівлі спецтранспорту, а саме: автокрану, каналопромивочної машини, 5 вакуумних машин, 10 вантажопасажирських автомобілів, 4 мікроавтобуси, вантажопасажирського автомобіля – діагностичної лабораторії водопостачання, сідлового тягача та напівпричіпа, незважаючи на невідповідність пропозиції ТОВ «Торговий дім «Будшляхмаш» тендерній документації, у березні 2016 року між ОКВП «Дніпро-Кіровоград» та ТОВ «ТД «Будшляхмаш» укладено контракт на постачання вищезазначених транспортних засобів.

При тому, як документація, надана ТОВ «ТД «Будшляхмаш» в тендерній пропозиції не підтверджує, що останній є офіційним дилером або представником виробника автомобілів ГАЗ!!!!! Так, саме ГАЗ, – автозаводу, який знаходиться в Нижньому Новгороді країни-агресора РФ, яка на момент укладення договору, вже більше двох років вела агресивну війну проти українського народу та анексувала АР Крим!!! Але упустимо таку «незначну» деталь, а спираючись на законодавство України зробимо висновок, що державна реєстрація спецтехніки за вказаним контрактом просто-напросто є незаконною.

А ще така красномовна деталь, що дані відображені у бухгалтерській звітності щодо оприбуткування ОКВП «Дніпро-Кіровоград» придбаних транспортних засобів не відповідають даним, наданим до сервісного центру МВС у Кіровоградській області.

Вартість автомобілів, придбаних ОКВП «Дніпро-Кіровоград» за контрактом на 3,7 млн.грн. вище за їх ціну від виробника!!!! Чим завдано збитків комунальному підприємству на зазначену суму що, як наслідок, відображається у систематичному здорожчані послуг водопостачання та водовідведення для кінцевого споживача.

Враховуючи той факт, що обов’язком Кіровоградської обласної ради, як представника замовника, є контроль за виконанням умов укладеного договору, вбачається, що з метою надання неправомірної вигоди ТОВ «ТД «Будшляхмаш», посадовими особами Кіровоградської обласної ради умисно не вживались заходи стосовно вищевикладеної ситуації. Ну, нібито щось десь недогледіли. Сховалися якось мільйони у мутній воді.

Разом із тим, прокуратурою розпочато відповідне кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України щодо факту зловживання службовим становищем посадовими особами ОКВП «Дніпро-Кіровоград» та Кіровоградської обласної ради, що причинило заподіяння матеріальних збитків громадським інтересам на суму 3,7 млн.грн.

А вода, що ллється з труб і кранів споживачів дійсно мутна. І саме в ній вище згадані керівники займаються виловом мільйонів. Ймовірно, що в мутній воді від ОКВП «Дніпро-Кіровоград» камуфлюються не лише ці згадані 3,7 млн.грн. Здається, на часі цю водяну братву виводити на чисту воду.

MIXADVERT