Що заважає якісно розвивати туризм у місті-курорті Миргороді?

Що заважає якісно розвивати туризм у місті-курорті Миргороді? Відповідь на це питання шукала депутат ВРУ від “Самопомочі” Анна Романова (Anna Romanova) на зустрічі з представниками малого та середнього туристичного бізнесу міста.
Виявилося, що в Миргороді чимало проблем.
ЕКОЛОГІЯ
Система очисних споруд. Так склалося, що міська рада прийняла генеральний план території, дала дозвіл на будівництво “Елеватора” і не врахувала того, що система колекторів не відповідає таким обсягам відходів. Тепер виходить так, що 80% стоків міста – хімізовані відходи цього підприємства.
“Елеватор” знаходиться в житловому комплексі, на відстані 3 км від найближчого санаторію. Стоки забруднюють єдину річку міста – Хорол. Вже сьогодні на очищення водойми треба 38 млн. грн. З кожним роком ця сума зростає. Як і небезпечні викиди, що нищать природу міста.
Ця інформація шокувала А. Романову. Як і те, що недалеко від курортного комплексу розташоване невпорядковане сміттєзвалище, куди ще одне місцеве підприємство звозить буровий шлак.
“При тому, що Миргород має статус міста-курорту, при тому, що Миргород курорт є головним платником податків, а підприємства-забруднювачі навіть не входять у п”ятірку домінуючих економічних донорів, відбуваються такі алогічні речі. Треба обов”язково з”ясувати, хто давав дозволи на будівництво цих підприємств, погоджував розташування, хто власник. Корупційні схеми не мають ставати на заваді рекреації, для якої тут шалений потенціал”, – каже Анна Романова.
ПОДАТКИ

“Податки мають бути співвідносні з тим, на якій території ви ведете бізнес. Київ та Миргород – не порівнювані. Але питання оподаткування малого та середнього бізнесу винесено на розсуд місцевих рад. Спитайте у своїх депутатів чому вони замість того, щоб розвивати економіку міста і дати вам стати на ноги, нищать її своїми руками”, – відповіла народний депутат на найболючіше питання для місцевих представників туристичного бізнесу, про 20%-ву ставку єдиного податку.
“Харків, Миколаїв, Суми встановили 10%. Миргород сплачує 20%. При тому, що середня зарплата в місті – 3000 грн., ми не можемо платити своїм працівникам більше 1800 грн. Ми не заробляємо. Бізнес у туристичній сфері в місті-курорті – це радше хобі. Так не має бути!”, – обурюються присутні на зустрічі підприємці.
Результатом зустрічі стало напрацювання алгоритму подальшої спільної роботи місцевих підприємців. Вони вирішили єднатися, заради спільної мети.
“Раз на 5 років, коли чинна влада, олігархат боїться народ, є великий шанс щось змінити. Об”єднуючись, ви вже маєте чимало шансів, силу, гідну запустити глобальний процес змін”, – підсумувала Анна Романова.

MIXADVERT