Знову спецоперація? Цього разу «Фортеця»?

 

 

Пару років тому у ЗМІ промайнув термін про спецоперацію «Єлисаветград». Зайве пояснювати хто їх розробляє і здійснює. Та перша ще незавершена, але близька до повного провалу. Її метою було повернення місту колоніальної імперської назва. Змагалися довго – чверть століття. Подібне нікому не вдавалося ні в Африці, ні в Азії. Але ФСБ, це вам не МІ-6. І тому все йде по-іншому в Україні, що зовсім під боком у Москви, та ще занадто насичена її агентурою.

Не відробивши попередні гроші, дехто взявся за «нову справу» реанімації колоніальної слави земляних валів, тобто залишків фортеці. Нардеп Яринич під цю справу запустив у ЗМІ фейк, що він досяг нібито змоги залучення багатомільйонного фінансування з бюджету ( невідомо ще якого) на створення музею колоніальної російської фортеці… Майже шостий рік, як триває війна з Росією, а тут нате вам таке!!! Що він має на меті відомо майже лише йому… Невже хоче в такий спосіб «вийти з санкційного списку росіян»? Аза що він туди потрапив? Мабуть за невиконання завдання по здобуттю російської назви  нашим містом.

Мета нової спецоперації не лише роздмухати славу російської зброї та величі, а ще й завадити побудові на терені фортеці українського кафедрального собору. Його домінування на панівній височині на обласним центром було б занадто символічним для України, і принизливим для вчорашніх багатовікових колонізаторів.

Саме тому пішов у хід місцевий проросійський адміністративний ресурс.  А навздогінці за відмовами видати містобудівні умови та обмеження для початку проектування храму, не забарився і наступний не шаховий хід. Виринула, як дідько з піддувала, ідея для московського дядька про реконструкцію «славної неприступної російської фортеці».

Чомусь до початку війни з Росією про це якось творчо,  і злободенно про це не думалось… Все завертілося від подиху: одні команду дали, другі ямку зімітували та принесли черепки на показ, треті у відповідних ЗМІ галас підняли.

А нині Москва вдарила у дзвони, і «запрацювали її шпійони»… Поіменно їх називати не варто, щоб не встигли накивати п’ятами до Москви, але імена багатьох, ну просто плавають на поверхні. Все місто знає хто відкриває рота на цю тему, і по чиїй команді. «воріженьки» геть страх втрати і навіть знахабніли.

А для тих хто проти  та заважає « заглибленню в історію краю» для поливу голови знайшлося кілька відер вонючих помиїв. Бо негоже заважати владі робити «велику» антиукраїнську справу.

MIXADVERT