Російські “кроти” в українській владі: гучні закиди зазнали фіаско

Спочатку консультації з політичним керівництвом України й лише потім – візит до Москви. Географія поїздок лідерів країн Заходу, а саме – спершу Київ, а потім Москва, – свідчить про те, що українське питання не розв’язують за спиною України – детальніше читайте в ексклюзивному блозі для сайту 24 каналу.

На мою думку, кількість, частота і напрямки поїздок очільників країн свідчать про консолідовану підтримку України з боку країн колективного Заходу. А візит директора ЦРУ був знаковим. Спочатку летять у Київ, потім – у Москву, і відповідно – у Берлін чи Брюссель.

Про що це говорить?

Передусім про те, що з Україною консультуються, а потім відпрацьовується спільна стратегія поведінки з Росією. А потім, з урахуванням московського бачення, вже загальна стратегія і тактика поведінки країн колективного Заходу. Це наочно свідчить про те, що українське питання не розв’язують за спиною України.

Також додам, що останній візит директора ЦРУ в Київ наочно спростував проросійські тези про наявність агентури Москви у вищому керівництві країни.

Теза, що вкидалася, про російських “кротів” в українській верхівці, щонайменше не відповідала дійсності. Бо жодне розвідтовариство не буде ділитися розвідданими, розуміючи, що вони стануть надбанням країни-окупанта.

Україну підтримує світ.

Крім того, масові візити західних лідерів свідчать про консолідовану підтримку України з боку держав Заходу. Причому йдеться не лише про політичну, а передусім про військово-технічну підтримку.

Зусилля Москви – мовиться про концентрацію військ та ультиматуми як Україні, так і країнам Заходу – мали зворотний характер. Це все призвело до консолідації та поглиблених військово-політичних контактів керівництва країн.

Нагадаю:

  • США затвердили проєкт оборонного бюджету на 2022 рік. У ньому передбачено спрямування 300 мільйонів доларів військової допомоги для України.
  • Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати на тлі ймовірного вторгнення Росії виділяє Україні 1 мільярд доларів кредитних гарантій.
  • Канада прийняла рішення надати Україні летальну зброю на 6,1 мільйона доларів на тлі військової агресії Російської Федерації.
  • Також канадський уряд запропонував допомогу Україні у вигляді кредиту на 393 мільйони доларів.

MIXADVERT