Транспортний колапс в “ЛНР”: вдала операція українського підпілля.

Нещодавно стало відомо, що окупаційна влада Луганська визнала факт можливого транспортного колапсу в місті: на маршрутах катастрофічно не вистачає автобусів, і за сім років жодного нового транспортного засобу не було закуплено, повідомила група «Інформаційний спротив».

Питання відповідності інформації «ІС» щодо наявності в Луганську нових транспортних засобів – це тема окремої публікації. Наразі йдеться про низку успішних заходів аналітичного відділу ГІ «Права Справа» щодо створення умов для виникнення транспортного колапсу в окупованому Луганську.

У листопаді 2015 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляє про можливий транспортний колапс на окупованих територіях Луганщини. Наголошено на тому, що маршрутну мережу окремих районів Луганської області обслуговують 629 автобусів замість 900 одиниць, як це було до окупації.

До війни в Луганську на 51 маршрут громадського транспорту виїжджали 700 автобусів, а наразі, за часів російської окупації, 42 маршрутами їздять лише 330 автобусів.

Автобус-Еталон

Після російської окупації в ОРДЛО не вистачає громадського транспорту Фото з відкритих джерел

У пошуках розв’язання транспортного колапсу «уряд» окупованих територій змушений був вдатися до нестандартних заходів.

У перших числах грудня 2015 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» отримує інформацію, що «замміністра інфраструктури, транспорту і зв’язку» окремих районів Луганщини Когут запропонував ватажку бойовиків Плотницькому схему, яка мала б дозволити одночасно розв’язати проблему з транспортом і заробити грубих грошей.

Схема полягала в наступному:

До чемпіонату світу з футболу 2018 року влада російського міста Ростов-на-Дону планувала придбати 73 трамваї, 70 тролейбусів, 320 звичайних автобусів і 100 автобусів підвищеної комфортності, призначених для обслуговування «спеціальних» і «експресних» маршрутів. Автобуси, які будуть замінюватися, списуватимуть.

Враховуючи цей факт, Когут запропонував Плотницькому звернутися до росіян з пропозицією передати списані автобуси окремим районам Луганщини як гуманітарну допомогу. Водночас, за внутрішніми документами так званого «міністерства транспорту», частина з цих автобусів проводитимуться як куплені за «бюджетні гроші» для розв’язання транспортної проблеми в псевдореспубліці. Гроші, які вдалося б «заробити» на цій оборудці, планувалося поділити між Плотницьким і автором ідеї Когутом.

Показово, що заради збагачення ватажки терористів не гребували нічим – ані ризиком для власного життя, ані довірою «братньої Росії», яку планують використати у своїх грабіжницьких цілях.

Проаналізувавши ситуацію, з метою створення штучного конфлікту в середовищі ватажків російських найманців, аналітичний відділ «Права Справа» приймає рішення про оприлюднення у ЗМІ цієї резонансної інформації.

9 грудня 2015 року в українських ЗМІ з’являються публікації аналітичного відділу ГІ «Права Справа» щодо корупційних схем «уряду» окупованих районів Луганщини.

Примітно, що російська сторона миттєво відреагувала на оприлюднену інформацію аналітичного відділу ГІ «Права Справа».

Процес передачі автобусів був заблокований.

«Міністру транспорту» Чумаченку, протеже Когута, на засіданні «уряду» висловили недовіру. Депутати самопроголошеної «народної ради» визнали роботу «міністерства інфраструктури і транспорту» незадовільною. 23 травня 2016 року Чумаченко змушений був написати заяву про відставку. Когут із 23 травня до липня 2016 року тимчасово виконував обов’язки «міністра транспорту», а потім змушений був розділити долю свого колишнього керівника, написавши заяву про звільнення.

2 листопада 2016 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляє про те, що у тимчасово окупованому місті Хрустальний (Красний Луч) на території автопідприємства на вул. Сімферопольській сталася масштабна пожежа. Під час пожежі постраждали кілька одиниць громадського транспорту.

Пожежа на території підприємства збіглася зі святкуванням у окупованих районах Луганської області професійного свята – Дня автомобіліста і працівника дорожнього господарства.

Окупаційна влада змушена була визнати факт пожежі, попередивши мешканців, що в місті можуть спостерігатися перебої з рухом транспорту деякими маршрутами, включаючи міжміські. Зокрема, проблеми можуть бути на рейсах Хрустальний (Красний Луч) – Штерівка – Іванівка і Хрустальний (Красний Луч) – Сніжне. Також можуть виникнути труднощі з маршрутом №118.

Примітно, що українське розвідтовариство не має відношення до цих успішних операцій на окупованих територіях Луганської області.​

MIXADVERT