Стало відомо, де живуть і за чий рахунок харчуються і розважаються російські вояки в “ДНР”

Блогер з окупованого Донецька розповів, де розселяють російських військовиків, які прибувають в ОРДЛО і скільки грошей витрачається на їхнє забезпечення

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на блогера Злобний Укр.

Він повідомив, що прибулих військовиків розселяють на Київському проспекті.

“Біля Шахтарської площі живуть усі, хто керує донецькою обороною і околицями, селищами Олександрівка, Ясинувата, Яковлівка і Мінеральне. На проспекті Рози Люксембург живуть управлінці із забезпечення військового майна “армії ДНР”. У житловому комплексі “Корона”, біля спортивного палацу Динамо живуть ті, хто контролюють залізничне забезпечення, доставку палива. У Калінинському районі, в житловому комплексі “Диск-бетон” проживають росіяни, які відповідають за боєприпаси і логістику “армії ДНР”. В районі шахти Калініна живуть командири НВФ, в сучасних особняках “віджатих” у мирних громадян”, – йдеться у дописі.

При цьому, за даними блогера, куратор з Новочеркаська – російський генерал, живе біля виставкового комплексу “Донбас”, неподалік ДМ “Юність” в величезному особняку, з величезним парканом, охороною і відеоспостереженням.

Також повідомляється, що всіх прибулих поділяють на класи зі своїми привілеями: комусь дають місцевий” паспорт “, комусь – машину службову, для більш поважних людей зі званням – ще охорону з” МГБ “. Всім їм оплачують житло за рахунок “бюджету”.

“Більшості дрібних офіцерів дають житло простіше. Ресторани обговорюються окремо: де харчуватися, який контингент повинен бути в друзях. Самих офіцерів можна прийняти за місцевих бізнесменів, але говірка і манери видають”, – розповів блогер.

Посилаючись на власні джерела, блогер повідомляє, що утримання одного російського офіцера в ОРДО обходиться в “сотні тисяч рублів”.

“Хто ж відмовиться до зарплати ще додатково мати сотку або більше тисяч рублів в кишені? І стільки ж роздати ще своїм підлеглим офіцерам, їх там від 3 до 5 осіб. Багато хто вже тут завів сім’ї та приховує в Росії, що у нього “паспорт” місцевий з розписом. Росіяни чхали на місцевих, їм головне своє урвати з великого пирога, який дають з Москви для військ місцевих. А це все-таки сума чимала для поділу – близько 70-95 мільярдів рублів на рік”, – повідомляє він.

Нагадаємо, що українські армійці наразі отримують зарплати вищі навіть за зарплати російських вояків. Якщо ж порівнювати з виплатами і умовами служби в найманців ОРДЛО, то різниця просто “космічна”. Для прикладу, місцевим бойовикам ОРДЛО платять всього по $350 на місяць.

MIXADVERT