Скасування комендантської години в “ДНР”: що стоїть за рішенням так званої місцевої влади.

​На окупованій території Донецької області (ОРДО, т.зв. “ДНР”)) з 1 червня по 15 вересня щотижня, з вечора п’ятниці до ранку неділі, зупиняється дія режиму комендантської години. Раніше він діяв щодня з 23-ї години ночі до 5 годин ранку. Скасовували комендантську годину спеціальними “указами” в окремі дні в особливих випадках.

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ з посиланням на «розпорядження» так званого ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна у понеділок, 31 травня.

«Зупинити дію режиму комендантської години на території «Донецької народної республіки» щотижня з 23:00 години п’ятниці до 04:00 години неділі у період з 1 червня по 15 вересня», – йдеться в розпорядженні.

Також в «ДНР» планують організувати посилене патрулювання на території «республіки» у ці дні.

Що може стояти за цим рішенням? Чому воно прийнято взагалі — і саме зараз зокрема?

Звертаю увагу, в “розпорядженні” ватажка “ДНР” Дениса Пушиліна від 31 травня, яким зупиняється дія режиму комендантської години в певні дні, також доручено організувати “посилене патрулювання”.

На мою думку, ми бачимо спробу зіграти в підвищення суб’єктності даного квазіоутворення. Мовляв, ситуація в “ДНР” нормалізується, “республіка” впорується з труднощами, громадяни вечорами-ночами можуть і повеселитися.

Все це, зрозуміло, вельми далеко від реальності. Ще цікаво, що в “ЛНР” подібної ініціативи немає. Принаймні, на сьогодні. З одного боку, це може свідчити про те, що між т.зв. “республіками” тривають певні суперечності, навіть в оцінці існуючих загроз. З іншого боку — відсутність такого рішення в “ЛНР” може бути спробою показати, що Москва нібито не впливає на прийняття тих чи інших рішень на окупованій частині Донбасу. Що, зрозуміло, також вельми далеко від реальності.

Спеціально для Comments.ua

MIXADVERT