Іловайськ…

Три роки тому Росія продемонструвала всьому світові свою цинічність та підступність.

Порушуючи всі закони війни та закони людяності, російські найманці з бойовиками розстріляли українських військовослужбовців. Стріляли не в бою, не за рівних умов, а лицемірно, брехливо, прикривши свої наміри «зеленим коридором». Стріляли як по мішенях.

В 2014 році в боях під Іловайськом загинули 459 українських бійців і 429 отримали поранення. В той час, коли вся Україна була у скорботі, в сусідній державі святкували «перемогу», подаючи криваву розправу як бойовий тріумф.

Сьогодні ні в кого не викликає сумнівів той факт, що загибель українських військових в Іловайську безпосередньо пов’язана зі вторгненням на територію Донецької області Збройних сил Російської Федерації. Три роки тому за вказівкою Кремля було скоєне масове вбивство, винні в якому мають понести покарання.

В роковини Іловайської трагедії я висловлюю шану родичам та близьким загиблих. З вами сумує весь український народ.

Я дякую тим, хто залишився живим. Ви – наша гордість, наша впевненість у перемозі.

Я зневажаю тих, хто причетний до цього злочину. Вірю, правосуддя спіткає кожного, на чиїх руках та совісті кров наших воїнів.

Ми живемо в непростий час, але навіть в таких умовах ми знаємо, що таке гідність. Історія розставить все на свої місця, і кожен український герой посяде своє місце в нашому літописі.

Слава Україні! Вічна пам’ять захисникам!

Народний депутат України

Ігор Артюшенко

MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply