НАЗК перевірило декларації Президента України за 2015 і 2016 роки

Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про затвердження результатів повної перевірки декларацій за 2015 і 2016 роки Президента України Петра Порошенка.

НАЗК встановило, що Петро Порошенко при складанні та поданні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 і 2016 роки, дотримав вимоги Закону України «Про запобігання корупції».

За результатами перевірки уповноважені особи НАЗК встановили достовірність задекларованих відомостей у деклараціях за 2015 і 2016 роки. Точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел. Також не виявлено конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення.

Під час здійснення повної перевірки декларацій НАЗК використовувало інформацію, отриману з Національної автоматизованої інформаційної системи департаменту Державної автомобільної інспекції, Державного суднового реєстру України та Суднової книги України, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Державного реєстру цивільних повітряних суден України, Державного земельного кадастру, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, державних реєстрів патентів України на винаходи, корисні моделі, промислові зразки та знаки для товарів і послуг, а також  інформацію, отриману на запити від державних органів.

НАЗК здійснювало повну перевірку декларацій Президента України на підставі абзацу другого частини першої статті 50 Закону України «Про запобігання корупції» та  підпункту 1 пункту 3 розділу ІІІ Порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого рішенням НАЗК від 10.02.2017 № 56, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 13.02.2017 за № 201/30069.

MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply