На Луганському напрямку здають випускні “іспити” курсанти диверсійної школи “ЛНР”

Загострення ситуації на Луганському напрямку ООС пов’язана з закінченням курсу навчання і здачею випускних “іспитів” курсантами диверсійної школи, розташованої поблизу тимчасово окупованого міста Первомайськ Луганської області.

Раніше аналітичний відділ ГІ “Права справа” повідомляв, що на території колишнього піонерського табору “Чайка” в Первомайську російськими кураторами створена диверсійна школа, в якій курсанти проходять відповідну підготовку для подальшої участі в бойових діях і диверсійної діяльності на території України.

У тренувальному таборі місцеві бойовики під керівництвом інструкторів з РФ вивчають географію, геодезію, орієнтування на місцевості і мінно-підривну справу. Окремий курс навчання проходить так званий снайперський підрозділ, який налічує до 20 курсантів.

12 травня ГІ “Права справа” передала спеціальним службам України інформацію про те, що в диверсійній школі розпочалися так звані “випускні іспити”. За інформацією місцевих джерел, одним із завдань ДРГ бойовиків буде захоплення опорних пунктів ЗСУ. Окремо наголошувалося, що найближчим часом варто очікувати активізацію ДРГ і снайперських пар бойовиків на Стахановсько-Первомайському напрямку.

Наразі в диверсійних школах йде активна підготовка учасників НФЗ для участі у снайперській та контрснайперській боротьбі.

Нагадаю, 19 травня прес-центр штабу ООС інформував про дії ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Тоді опівночі з метою охоплення ротного опорного пункту бригади, яка обороняє н.п. Кримське, група ворожої піхоти перемістилась в смугу забезпечення. Для прикриття дій своєї піхоти ворог розпочав інтенсивний обстріл наших позицій з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На цьому ж напрямку вже удень противник намагався у межах іншого батальйонного району оборони провести розвідку боєм. Під прикриттям вогню гранатометів ворожа піхота почала наближатись до українських позицій.

 

MIXADVERT