Наливайченко на Вінниччині: «Усі корупціонери відповідатимуть за свої злочини»

Лідер Руху «Справедливість», кандидат у президенти Валентин Наливайченко зустрівся з працівниками Калинівського машинобудівного заводу.

Наливайченко представив колективу заводу свою президентську програму, розповів про свій план відновлення миру та окреслив своє бачення та розуміння того, як вивести країну із затяжної економічної кризи.

IMG_3940-compressor

Люди скаржилися, що попри те, що Конституція гарантує громадянам безкоштовну медицину і освіту, за все доводиться платити – і у лікарнях та поліклініках, і у садочках та школах. А це є злочин, і за нього ніхто не несе покарання ось уже 26 років.

У свою чергу, Наливайченко наголосив на необхідності скасування недоторканності і депутатів, і президента, і суддів: «Щоб вони відповідали за свої злочини!».

Він відзначив, що найголовнішою причиною жалюгідного стану медицини в Україні є корупція у владі, а також те, що щороку з бюджету в офшори виводяться мільярди.

Кандидат у президенти окреслив своє бачення того, як забезпечити українцям якісні та доступні медичні послуги. Перш за все, треба відновити фінансування медицини з центрального бюджету.

«Медицину, особливо районної ланки, цей уряд перевів на субвенції, а їх катастрофічно не вистачає, і бюджетів в громадах не вистачає. Тому треба відновити фінансування з держбюджету. Друге – це запровадження страхової медицини», — сказав він.

IMG_3689-compressor

Торкнулися під час зустрічі і теми енергоносіїв та їх дороговизни для споживачів.

Наливайченко наголосив на необхідності створення відкритого конкурентного енергоринку України. Він також за ліквідацію Нафтогазу: «Це величезний державний посередник, який збирає з кожного українця величезні тарифи. І куди ці мільярди йдуть?». А обленерго треба забрати з власності російських компаній і олігархів.

«Я стверджую, що обленерго стали «помийками» з відмивання грошей і виведення їх з української економіки. Ось тут треба навести лад. Повернути у державну власність і перевести на звітність за кожну копійку,  щоб гроші залишалися на енергоринку – для ремонту, модернізації, для зниження тарифів для споживачів», — сказав він.

Лідер «Справедливості» наголосив, що в Україні надлишок електроенергії.

«Продаємо в Європу, у Білорусь. Настав час для українських споживачів знизити ціну, а на тому, що йде за кордон – заробляти. Але заробляти в бюджет, а не олігархам чи президенту-бізнесмену», — зауважив Наливайченко.

Він наголосив на необхідності розділення влади і бізнесу: «Хочеш бізнес – йди з влади. Інакше бути не може».

Не обійшлося під час зустрічі і без різких запитань – «А ви будете судити Порошенка?»

«Звичайно. Спочатку він має повернути з офшорів все вкрадене і після цього має бути покараний. За корупцію. Треба справедливо карати», — відповів Наливайченко.

Більше цікавих питань і відповідей у наступному відео.

Публікація від 26.02.2019

MIXADVERT