Максим Тимошенко: Чесні, жорсткі вибори – основа демократії!

Чесні, жорсткі вибори – основа демократії. В цьому переконався колектив Київської Консерваторії.

Студенти Національної музичної академії України імені П.Чайковського святкують перемогу – після драматичних інтриг, боротьби, обрали нового ректора – Максима Тимошенка!

Відбулося офіційне представлення. Приїхав Міністр культури України Є.Нищук, що оприлюднив наказ про призначення, політики, митці, громадські діячі…

Прийшли майже всі студенти і викладачі.

Зачитали кілька поздоровлень з далекого Китаю, де дуже цінують Академію!

Квіти, вітання…

Нового керівника чекає купа проблем. Аварійний гуртожиток. Аварійна будівля Консерваторії…

Кілька днів тому, на прохання студенства, ще не призначений ректор, у супроводі журналістів відвідав гуртожиток. Умови проживання музичної еліти держави і Європи – неприпустимі. Максим Олегович дав слово виправити ситуацію. Студенти чекають!

З фотоапаратом пройшлися вздовж облуплених, підмоклих стін Консерваторії. Скрізь сітки від шматків штукатурки, тротуар розділений стрічкою – не заходити – можливий обвал…

Це знакова будівля Києва – символ. Центр, Майдан… Навіть уявити важко, що з тим жахом робити, де брати кошти…

Сподіваємося, нова команда зможе! Хоча, буде дуже важко. Особливо враховуючи кризові економічні показники країни, що утримує 800 кілометрів фронту, та серію “талановитих” реформ…

 -Влітку навколо Національної академії розгорнулась цікава драматургія скандалу, яка мені потріпала нерви, – чесно і публічно визнав Міністр культури Євген Нищук, – Але, завдяки конфліктам, реклама академії збільшилась. Скандал розвивався за всіма правилами шоу-бізнеса. Цілі досягнуті. НМАУ отримала легітимного ректора. І це велика відповідальність. Насправді, у закладах культури постійно купа скандалів. У нас можуть бути непорозуміння , амбіції, конкуренція, та ми всі робимо тендітну справу, де є настрій, душа, емоції. І будь які процеси, які відбувалися – ми маємо переводити все в культурний процес і далі працювати…

 

-Для мене велика честь стояти на цій сцені і дякувати за довіру, що дала мені можливість бути ректором. Це не просто довіра – це кредит на майбутнє. Я націлений на виконання своєї програми! – заявив новообраний ректор Національної музичної академії України Максим Тимошенко, – Також хочу подякувати колективу НАККіМ, школі Лисенка, світовим митцям, що мене підтримали , шановному колективу, який показав, що він за європейські цінності, студентству. Ми пройшли 2 тури виборів достойно і бездоганно. Ми вже лідери! Ми – храм мистецтв. Дякую родині, батькові – я їх не підведу. Я зроблю теплу мистецьку атмосферу в академії. Буде багато складнощів, але я буду все робити, щоб змінити нинішню ситуацію. Обіцяю виконати все, що  почав.

Слава мистецтву, новій Академії, професурі, студентам! Слава Украні!

Зал вибухнув оплесками. Відчувається – М.О.Тимошенку вірять і чекають результат. Це надихає і змушує досягати результату.

– Нарешті академія має достойного очільника. Тимошенко отримав великий кредит довіри, тут конфлікту не було – була нормальна боротьба програм. – сказав ректор Національної академії керівних кадрів культури Василь Чернець, – Колектив проявив мудрість і зрілість. Ця зрілість привела до чистої та чесної перемоги. Все буде добре!


Вітаємо Максима Тимошенка і колектив!

Відчуваю, що ще не раз доведеться писати про майбутні, дуже ймовірно, “гострі і драматичні” події, які почнуться найближчим часом.

Занадто багато проблем, конфліктів інтересів, інтриг, вибивання коштів, ремонтів, кадрових рішень, оптимізацій доведеться пройти новому ректору. Після їх подолання і буде справжна Перемога.

Поки маємо перший результат. Вибори.

Віримо і працюємо!

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”

MIXADVERT