У полку АЗОВ заявили про брудну політичну агітацію через видану в Кропивницькому газету

«Ми не дозволимо політичним повіям користуватися подвигами азовців у власних цілях», – прес-служба полку АЗОВ відреагувала на використання фото свого ветерана дослівно, «на обкладинці агітаційної газети».

Текст відповідної заяви щодо публікації під заголовком «Немає кому служити» оприлюднений на сайті підрозділу.

111111

– Газета видається у Кропивницькому і не є партійним виданням «Батьківщини». Разом з тим, як з’ясувалося, її засновники є афільованими з регіональним партійним керівництвом особами, – визнає офіційний партійний ресурс.

Про використання його зображення без дозволу заявив у Facebook ветеран полку, учасник Євромайдану та АТО, кримчанин Олексій Лисенко.

– Сегодня партия Тимошенко использовала моё фото с передовой для пропаганды своих пораженческих взглядов и пророссийской повестки, – зокрема написав він. – Я требую публичных извинений Юлія Тимошенко в виде ВИДЕОРОЛИКА. Несите ответственность за действия своей своры дырявых политологов!

Лисенко наголосив, що не підтримує політсилу і не давав дозволу на використання своєї фотографії у її політичній агітації. Він також зазначив, що наклад видання – 1 мільйон екземплярів.

Згідно інформації, оприлюдненій Без Купюр, газета «Центральна Україна», про яку йде мова, видається громадською організацією «Суспільнo-інфoрмаційна агенція Центральна Україна», одним зі співзасновників якої є Валентин Васильович Березовський.

Чоловік з такими ж ім’ям, прізвищем та по батькові була кандидатом у депутати Кіровоградської міської ради на виборах 2015 року. Згідно відомостям, поданим до Центрвиборчкому, на той момент він був членом партії «Батьківщина» та працював механіком у приватному підприємстві «Зодіак».

За даними відкритих баз, Валентин Васильович Березовський та Валентина Миколаївна Березовська є також засновниками«Благодійного фонду «Єдина Батьківщинна (орфографія реєстраційних даних збережена. – Весь Кіровоград)».

Серед інших засновників «Суспільнo-інфoрмаційної агенції Центральна Україна» – Андрій Володимирович Табачук та Віталій Олегович Рубльов. Люди з такими ж іменами, прізвищами та по батькові зазначаються також серед співзасновників громадських організацій «Інформаційна аналітична агенція Златопіль» та «Соціально дослідницький центр активної громадської думки».

За даними work.ua, наразі «Соціально дослідницький центр активної громадської думки» шукає журналіста на повний робочій день з відрядженнями по області.

Нагадаємо, раніше заступник голови Кіровоградської обласної організації партії «Батьківщина» Андрій Табачук поясниврозповсюдження фейкового повідомлення щодо робіт з благоустрою Кропивницького «жартом».

MIXADVERT