Соболєв: «Чим більше уваги світу до боротьби з корупцією в Україні, тим легше нам буде досягати результатів»

Член фракції «Об’єднання «Самопоміч» Єгор Соболєв залучає до боротьби з одвічною українською проблемою важку артилерію. Народний обранець запросив до України легендарного американського суддю Марка Вулфа. Його сміливо можна називати акулою протидії корупції: на його рахунку успішні справи проти ФБР, американських високопосадовців, мафії. Він – автор ідеї створення Міжнародного Антикорупційного Суду.

Єгор Соболєв каже, що покладає на цей візит багато сподівань: «По-перше,  я би дуже хотів, щоб він нам допоміг у створенні справжнього Антикорупційного суду, по- друге, я дуже мрію, щоб український Антикорупційний суд став сходинкою до Міжнародного Антикорупційного суду, який суддя Вулф лобіює у світі. По-третє,  чим більше буде співпраці між людьми, які борються з корупцією, з топ-корупцією, гранд-корупцією, як кажуть американці, в різних частинах світу, тим нам буде легше досягати результатів і тим більшими будуть ці результати».

В Україні у Марка Вулфа насичений графік: від роботи з вищою кваліфікаційною комісією суддів, яка зараз підбирає кандидатів до Антикорупційного суду, до роботи з громадськими активістами, журналістами-розслідувачами, завдяки яким суспільство розуміє, чому ця робота важлива.

Соболєв наголошує: «Все, що планувалося, зроблено. Я впевнений, що суддя Вулф продовжить цю роботу і буде дуже сильно нам допомагати, повернувшись до США. Моя пропозиція, щоб він очолив Спеціальну Моніторингову місію, яка би аналізувала, як в України виходить Антикорупційний суд. Чим більше буде уваги світу, тим легше нам тут буде досягати добрих результатів».

 

MIXADVERT