Фейк: Іноземці скуповують українські сільськогосподарські землі

Така новина шириться мережею. У повідомленні йдеться, що іноземці нібито без жодних проблем скуповують сільськогосподарські землі в Україні та вільно розпоряджаються ними. Мовляв, уся українська земля невдовзі не належатиме самим українцям. Проте це неправда.

Насправді згідно з українським законодавством іноземні громадяни не мають права купувати землю сільськогосподарського призначення в Україні. З 1992 по 2021 рік в Україні діяв мораторій на купівлю-продаж сільськогосподарських земель, навіть громадяни України не могли торгувати сільськогосподарськими угіддями.

Відповідно до чинного законодавства, купівля землі несільськогосподарського призначення для іноземців дозволяється лише за умови, що там міститься нерухомість (наприклад, будинок) і земля належить до селища міського типу.

Наразі сільськогосподарські угіддя в Україні можуть купувати лише фізичні особи, які є громадянами України, і не більше ніж 100 га. Теза про зворотне шириться, аби показати, що Україна підвладна Заходу і є маріонеткою в руках європейських чиновників: робить усе під диктування, готова віддати свої землі.

MIXADVERT