Гуманітарна катастрофа, що поза увагою влади

В районному центрі укрупненого Новоукраїнського району майже два тижні у міській лікарні, яка колись була районною, в кранах немає води! Лікарня нині міська, але міський голова Олександр  Корінний, м’яко кажучи, не дуже переймається справами лікарні. От і зараз за час обезводнення його жодного разу в лікарні ніхто не зустрічав.

За вікном ХХІ сторіччя а в двох чотириповерхових корпусах міської лікарні не працює водогінна система. Чисто ненаукова дика фантастика. І це під час пандемії. За час «сплив» ніяких позитивних зрушень. Не важливо чи приїздять туди цистерни з водою, чи вистачає відер та сил носити воду медикам, але маємо, що маємо.

Медики розповідають, що їх зібрало їх медичне керівництво та повідало «супрвражаючу новину» – вода в лікарні може в кранах з’явитися лише у квітні… Чому лише у квітні, і чи є тому якісь певні гарантії? Загадка століття!!!

Коментарі зайві. Ні керівництво міста , ні району радикальних дій не приймає. Ніби так все і повинно бути…

А місцеве  ОТГ тим часом якимось дивом перебуває в ТОП-10 області!? На перший погляд заштатне чи штатне зневоднення могли б ліквідувати за кілька днів, але… А тим часом містом ширяться чутки, що ця подія є однією з ланок майбутньої  можливої  ліквідації лікарні. А де лікуватися ново українцям ? Роз’їзджатися по сільським ФАПам чи мандрувати у сусідні міста та селища  новоутвореного та сусіднього району?

Ати часом міський голова, на балансі ради,  якою він керує, про  відсутність води у в лікарні мовчить, а пише наприклад таке: «21 січня відбувся  “круглий стіл” з питання громадського обговорення пропозиції Соколівського сільського голови про початок переговорів з питань співробітництва територіальних громад, а саме між Соколівською сільською територіальною громадою та Новоукраїнською міською територіальною громадою у сфері охорони здоров’я у формі спільного фінансування комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги” Новоукраїнської міської ради.»

Цікаві новини і судження про  співпрацю… Соколівська об’єднана територіальна громада, для довідки, взагалі перебуває на території іншого району області, і до того ж не має власної лікарні, а лише ФАПи… Якесь  мало зрозуміле «словоблудіє під час пандемії та зневоднення» об’єкта охорони здоров’я  від  міського голови ОТГ. Хто кому, які чим буде допомагати та як співпрацювати?

А ще є загадка гучно проанонсованого  фінансування реконструкції цієї лікарні у 2022 році. Про це змістовно пишуть – https://www.kypur.net/kirovogradshhyna-vidmovylasya-vid-14-mln-grn-vydileni-derzhavoyu-novoukrayinsikij-likarni/

Коментарі  та  практична  суть всіх цих подій дуже дивують. ЗМІ про відсутність водопостачання в новоукраїнсьій лікарні, як і голова ОТГ Олександр Корінний замовчують!

Максим Буцалюк

 Гуманітарна катастрофа, що поза увагою влади

MIXADVERT