Росія поширює наратив, що Україну накачують зброєю, — Кулеба

Очільник міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що голова МЗС Росії Сергій Лавров у переговорах із держсекретарем США Ентоні Блінкеном діяв за методичкою Кремля та поширював наратив, що Україна є агресивною і становить небезпеку для РФ.

Про це Кулеба сказав у коментарі “Радіо Свобода”.

“Я приблизно розумію, навіть ще не ознайомившись із результатами самих переговорів, як пройшла ця розмова. Росія продовжує створювати наратив, що ми гарні, а Україна погана, що Україна становить для нас загрозу. Питання в тому, що ніхто, окрім можливо якоїсь частини російського суспільства, цей наратив не купує. Але офіційно Лавров працює за методичкою, яку йому там в Кремлі видали, і розказує, що от Україну накачують зброєю, Україна агресивна, Україна хоче на когось напасти, Україна становить для них загрозу”, – заявив Кулеба.

Водночас міністр наголосив, що Україна не планує жодних наступальних операцій та не несе нікому загрози ні на Сході України, ні у Росії. І головна мета України у розв’язанні збройного конфлікту на Донбасі – вирішити це питання мирним, дипломатичним шляхом.

“Ми зараз віддані принципово дипломатичному врегулюванню. Але Росія ніколи більше не захопить Україну зненацька в момент її найбільшої слабкості, як це було у 2014 році. Україна буде сильною. Ми самі внутрішньо стали сильнішими, і наші партнери допоможуть нам стати ще сильнішими. І Росія ніколи більше не матиме слабку Україну, і ніколи ми не дозволимо їй зробити те, що вона з нами робила в минулому”, – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, що ввечері 18 січня до України прилетіла ще одна партія військової допомоги від Великої Британії для української армії. На цей раз було доставлено легкі протитанкові засоби.

Партія, що прибула, включає комплекси шведських переносних протитанкових керованих ракет NLAW, яка вважається одними з найкращих у світі, в класі легкої переносної протитанкової зброї.

Також Держдепартамент США дозволив трьом союзникам по НАТО на відправку в Україну протиброньових ракет та іншої зброї американського виробництва.

MIXADVERT