Новоукраїнка: І премії з економії фонду заробітної плати є ?

 В Новоукраїнці,   здається,  почали «ЗДОГАДУВАТИСЯ». Вірніше вирахували та виложили в мережу Фейсбук «секрет успіху» керівника громади Олександра Корінного. Це стосується не його  PR-патякання про упіхи, а звідки гроші беруться йому та ближньому оточенню на доплати та премії. Адже загальна зарплата «успішного» у фінансовому сенсі голови ОТГ вже сягає в середньому( це згідно з його декларації) приблизно 35 000 гривень на місяць. Хабарі та відкати, оскільки мова йде про «кришталево чесну людину»,  не враховуються, тому що не декларуються.

Коротко можна навести пост в мережі депутата райради  та опозиціонера до голови ОТГ Олега Гречана:

«Чергова порція щодо “ефективного”використання бюджетних коштів в нашій “Показовій”громаді від мера Корінного! Що це за фото? Це фото, це як говорить “красиво”наший мер ,це вакансії які потрібні по закону по штату працівників в міськраді,і він (мер)ніби економить на бюджету не використовуючи на самом ділі ці посади.А що виходить по факту?Виходить те,що мер ,при затвердженні фонду оплати праці працівникам міської ради(затверджують депутат, з його “красивої” подачі, враховують і заробітну плату оцих вакантних осіб… Тобіж роздутий фонд заробітної плати виходить, і як мені здається, його весь використовує мер на зарплати штату, собі, тощо… По простому, є ніби люди, а зарплата йде на так звані “доплати”. Можливо я помиляюсь,ме, чи будь хто із працівників мерії поправте мене! І якщо я не помиляюсь, то де ж та економія “красиво”подана мером? А це, друзі є нами сплачені податки. І якщо хтось із вас, помноже на оці тринадцять “економних” ваканцій на середню зарплатню по міській раді, то получите кругленьку суму, ну мабудь вона буде мільйон -два… А  ми говоримо про дороги,тощо. Можливо я десь помиляюсь, запрошую до діалогу мера, чи когось компетентного від мера. Хоть мер мене не цікавить, перепрошую. Звертаюсь до депутатів міської ради, зверніть на це увагу! Піар, піар, і ще раз піар, ви розумієте про кого я. Чи забиті у фонд оплати праці при міській раді, зарплата оцих вакантних(непрацюючих) осіб?»

Депутат мислить і розмірковує вірно. В штатний розклад громади закладено знайдені ним тринадцять одиниць чиновників звичайно з зарплатою,бо інакше, як їх на роботу брати, якщо грошей немає? І пораховано вірно, бо лише з врахуванням мінімальної заробітної плати( а вона передбачена більшою,бо це все ж чиновники) складає в сукупності від одного до двох мільйонів гривень. Ця ничка і є благодатним фінансовим полем , де «успішно пасеться» голова громади Олександр Корінний.

 А ще в мережі випливла тема премій та їх розмірів до Дня Української армії та Дня місцевого самоврядування. До Дня війська ветеранам АТО видали по двісті гривень, і то не всім, хоча подання було на інші суми, і мова йшла про п’ятсот гривень в руки. Не важко здогадатися, що завадила запропонованому поданню, « фінансова скрута»… Про друге свято Яке було наступного дня, все втаємничено. Про фуршет, урочистості та квіточки мова не йде. Хоча тут було цікаве зауваження про сусідню Рівнянську ОТГ, де ветерани АТО отримали на свято по тисячі гривень.

 Отака от «картина маслом», і тут зрозуміла річ, що ті закладені вакансії на головних та ведучих спеціалістів в штатному розкладі ніхто ніколи не заповнить на сто відсотків через брак кадрів та «сито фахових конкурсів». Жалюгідна картина – родичів та кумів не вистачає. А може то просто був такий геніальний задум? То ж на паперах все красиво і правильно, щоб «комар за носа не вкусив». Мер з трьома вищими освітами «здирницьку клепку» має.

Максим Буцалюк

MIXADVERT