Новоукраїнка: Чергове вітання від влади

Голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний наприкінці жовтня знову «вийшов ефір», але не на шести сторінках тексту, обмежившись лише трьома. За ввічливою черговою фразою: «Доброго вечора, новоукраїнці. Як завжди, коротко про тижневі події в нашій громаді.» Далі пішов занудний перелік мілких «знакових» подій громади. На початку звіту про візит гостей та про відвідання ними залишків виробництва в громаді та традиційно показ та говорильня про  тутешні напрямки та об’єкти.

Далі по тексту майже сторінка: «Цього тижня наша громада зустрічала колег-друзів із громад-партнерів, адже Новоукраїнська громада є учасницею  Програми Менторства, метою якої є прискорення адаптації громад 4 когорти до умов програми USAID DOBRE, налагодження сталих довгострокових горизонтальних зв’язків з громадами 1-3 когорти, забезпечення обміну досвідом на регулярній основі, отримання мотиваційної підтримки та забезпечення можливості максимального використання всіх ресурсів USAID DOBRE.

У рамках зазначеної програми відбувся візит  представників Менської, Глибоцької та Рукшинської громад із Чернівецької та Чернігівської областей.

Головною подією візиту було підписання Меморандуму про співпрацю між громадами. Мета Меморандуму – об’єднати зусилля Сторін щодо розробки та реалізації спільних проектів та програм сталого соціально – економічного розвитку, налагодження взаємодії між їх сферами діяльності, передача успішних кейсів, знань і умінь у рамках ефективної співпраці.

Під час візиту гості ознайомились з діяльністю підрозділів виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради, побували на підприємствах Новоукраїнщини та ознайомились із роботою комунальних установ та приватних і державних підприємств.

Зокрема із діяльністю  цеху з виробництва соку ТОВ «Новоукраїнське», добуванням і переробкою продукції на ТОВ «Єврощебінь». Зачарували візитерів парк-готель «Скіфія», ПП «Мустанг» «Конезаводчик Федоров». З особливою теплотою згадують відвідини приватної пасіки родини Найдюків «Бджілка Мотя».

Також представники громад Мени, Глибокої та Рукшина відвідали інклюзівно-ресурний центр, Ліцей №4, ЦДЮТ «ЗОРІТ», громадські простори: МАМ-центр, Інститут розвитку громади, Центру розвитку ініціатив молоді. В рамках екскурсії містом побували на стадіоні, майданчику «Баскет», скейт-парку, інших соціально-культурних локціях, а також ознайомились із принципом роботи нових очисних споруд та з досвідом їх реконструкції.

Сподіваюсь на подальшу співпрацю з партнерами-громадами, вдячний колективу Програми USAID DOBRE за можливість обміну досвідом. Також щиро вдячний усім, хто брав участь у достойному представлені нашої громади.».

Отака от мильна опера про ОТГ. Курява межи очі, словечки по типу «менторський», яке означає «глузливо-повчальний». Кого повчають та з кого глузують цим звітом?

Далі цитувати важко, бо  це все одно, що списати чужий дитячий шкільний твір. Та й займе це місця ще пару сторінок. Але на одну цитату з цікавою ідеєю звернути увагу варто: «Аби Новоукраїнська громада була завжди привабливою, як для її мешканців, так і для гостей, ми щоденно працюємо над її благоустроєм. Зокрема, продовжуємо роботу по відновленню зелених насаджень». За правило благоустрій і озеленення міста традиційно здійснюється розведенням височених бурянів, на покос яких в з бюджету  йдуть гроші напівзагадковим фірмам. Але фірм ніхто не бачить і не знає, а  «озеленення» щоденно перед очима, особливо за  межами центральної вулиці,по якій традиційно гостей водять. Особливо вражає трепетна розповідь про маленьку  ялинку подаровану місту однією родиною. Дожилися до ручки та таких подарунків.  А де гроші з бюджету на  закупку ялинок та інших дерев для озеленення?

З ялинкою ж є проблема і вона звучить так: «Будемо сподіватись, що деревце, незважаючи на досить пристойні розміри, успішно приживеться на новому місці.» Виходить, що незабаром читатимемо у соцмережі новини про пригоди ялинки від голови ОТГ, і не інакше. Нова тема для відволікання від кричущих проблем…

А далі знову чергові дві сторінки теревенів про танці співи і різні третьорядні конкурси і витребеньки. Невже саме це головне у житті громади, де зникла майже вся промисловість, немає доріг та нормальної сфери обслуговування у сільській місцевості, де лікарі сидять без зарплати на голодному пайку під час пандемії?

Але про вакцинацію пан Корінний пише, навіть не розуміючи, як розшифровується його статистика. Відсоток вакцинованих низький, агітація слабка, але кичиться тим, що  вакцинуються з інших громад. Головне в кінці опусу написати:  «Будьте здорові! Бережіть себе!» Але важко з таким керівництвом вберегтися від брехні на глузливих повчань…

Максим Буцалюк

Новоукраїнка: Чергове вітання від влади

MIXADVERT