Новоукраїнка: Головне привітатися та заялозити мізки

“Доброго недільного ранку усім !”

Такими гарними словами голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний звертається до пересічних членів  громади в соціальній мережі. А далі потрібні і непотрібні подробиці з життя керівника і нібито його громади за тиждень на 6-7 сторінках!.. Все це прочитати та переварити не кожному до снаги. На третій сторінці читання  у нормальної, не хворої на голову людини уривається терпець та вириваються слова – «от зануда той чинуша».

Та все написане можна розбити тематично  на кілька частин, і зробити спробу зрозуміти чим наповнена голова у голови. Тавтологія  викликана малозрозумілою тематикою, яка часом не стосується навіть життя громади. А може та вся Краса лише на папері?

А по блокам тематики голова пише спочатку про свята з детальним переліком заходів. Далі про рішення сесії, а там цілих 45 питань. про виконання Стратегії розвитку Новоукраїнської міської територіальної громади, Програми та Плану соціально-економічного та культурного розвитку Новоукраїнської міської територіальної громади за 9 місяців 2021 року. І як завжди про дороги з ямами та буряни за межами центральної вулиці ні слова. Отака от стратегія звітності без згадки про тендер на покос та чому за ті виділені і «освоєні»  гроші нічого не зроблено. Мабуть саме про це коротка завуальована демагогічна фраза: «Наступним блоком розглянули питання власності та житлово-комунальної сфери. По кожному з них прийняли відповідні рішення.» Так висловлюватися зручніше і  без конкретики не зрозуміліше. Щось робили, а що невідомо!

Далі фрази трохи кращі: «Депутати проголосували за питання про співробітництво між громадами. Зокрема, надали згоду на співробітництво між Новоукраїнською міською територіальною громадою, Ганнівською, Глодоською та Рівнянською сільськими територіальними громадами, з питань реалізації спільного проєкту “Трудовий архів”. Відтепер кожна громада буде виділяти кошти на зберігання своєї документації.»

Треба розуміти, що мова йде про кошти на колишній нібито районний архів. А що з ним зараз?

А на потім відклали не дуже важливе медичне питання: « Наступним кроком стане такий же спосіб утримання й ФАПів колишнього Новоукраїнського району. Це питання винесуть на розгляд на наступні засідання сесії.»

Про медицину голова ОТГ написав ще так: «Програму розвитку, підтримки комунальних закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг жителям Новоукраїнської міської територільної громади понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, було змінено у зв’язку зі збільшенням бюджету. Це, у свою чергу, зумовлено співфінансуванням сусідніх громад колишнього Новоукраїнського району. Депутати продовжили до 2025 року нещодавно прийняту Програму про місцеві стимули для медичних працівників Новоукраїнської міської територіальної громади. Адже зараз дуже важливо заохочувати молодих фахівців обирати саме нашу лікарню в якості місця роботи.»

За цими розлогими фразами приховано реальний стан речей з несвоєчасною оплатою праці  у  міській  лікарні. І це під час пандемії! Невже спортивні та дитячі майданчики та преміювання чиновників за їх появу першочерговіше за боротьбу з пандемією?

Далі про потреби та турботу за ветеранів АТО та знову детальним переліком сум виділених на допомогу членам громади. Людей не дуже багато, суми невеличкі, але дотошний опис більше ніж сторінку( якщо мілкими літерами).

А чергова згадка про лікарню теж цікава: «Виділено кошти в сумі 25 000 грн для КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги” на медикаменти та 11 500 – КНП «Новоукраїнська міська лікарня» на встановлення відеокамер для контролю за використанням вугілля.»  І знову мовчанка за непрацюючий  б/у томограф з просроченою гарантєю та несвоєчасну оплату праці.

Далі одним змістовним рядком без зрозумілої конкретики: «Надано фінансову підтримку КП «Водокомунгосп» та Новоукраїнське ЖКП.»

А далі найкраща фішка голови громади –  про спорт та учнівські заходи, вибачте, знову, але вже на цілих дві сторінки.

А ще до чогось  наприклад розповідь про прем’єрний показ якось фільму в обласному центрі?

А наостанок про вакцинацію та пандемію, як і годиться представникові влади.

Короткий виклад з  вибраними цитатами, і  то в сторінку не вмістилося. А як то писалося голові та мабуть таки не одному з його підлеглих? Писали з потом на чолі, зносили до купи  таоб’єднували ті звітні папірці?  А бур’яни як росли, так і дожили до пізньої осені, дали гарний врожай насіння на наступний рік.

Як не пригадати слова пісні «Лев Толстой в його роки не писав такого…». Час був інший, і не тільки…

Максим Буцалюк

 https://surmanova.wordpress.com/2021/10/26/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%97%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b2%d1%96%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%81%d1%8f-%d1%82%d0%b0/

MIXADVERT