Перекази трудових мігрантів в Україну цьогоріч сягнуть $13,3 мільярда – НБУ

За прогнозами Національного банку перекази трудових мігрантів у цьому році збільшаться на 11% – до близько $13,3 млрд за рахунок відновлення економік країн.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству “Інтерфакс-Україна” заявив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

“У цьому році ситуація також задовільна: ми бачимо зростання за підсумками перших п’яти місяців на 11% порівняно тим самим періодом 2020 року. За нашим прогнозом, перекази трудових мігрантів у цьому році збільшаться на 11% – до близько $13,3 млрд за рахунок відновлення економік країн призначення трудових мігрантів та спрощення умов перетину кордону через пришвидшення темпів вакцинації”, – сказав Гелетій.

Він також зазначив, що й туристична активність громадян буде збільшуватись. Є обмеження у низці юрисдикцій на подорожі наших громадян, але в Нацбанку очікують, що туристичні подорожі зростатимуть: є напрямки відпочинку, де достатньо тесту, в багатьох популярних напрямках – наявності вакцинації.

“Імпорт подорожей у цьому році не сягне докризових обсягів, але порівняно з минулим роком, коли через локдауни міжнародне пересування було обмеженим, зараз буде зростання. Ми прогнозуємо збільшення показника у цьому році до майже $7 млрд з $4,7 млрд у 2020-му, і перевищення ним докризового рівня – вже у наступному”, – зауважив Гелетій.

Як повідомлялось, впродовж 2020 року обсяг переказів трудових мігрантів в Україну становив 12,121 млрд доларів. Це на $200 мільйонів більше, ніж у 2019 році.

«Аргумент»

MIXADVERT