Кропивницька “Свобода” вимагає перейменувати площу на честь Євгена Коновальця (ФОТО)

Кропивницька "Свобода" вимагає перейменувати площу на честь Євгена Коновальця (ФОТО)

У Кропивницькому 14 червня, у день народження голови проводу Організації українських націоналістів Євгена Коновальця місцеві націоналісти пікетували міську раду із вимогою розглянути звернення з ініціативою про перейменування площі Дружби народів на честь полковника армії УНР Євгена Коновальця.
У місті протягом року обговорюється питання перейменування площі Дружби народіву, різні громадські організації та активісти пропонують свої варіанти. Рік тому, у серпні, Кропивницька МО ВО “Свобода” направила листа голові міської топонімічної комісії із пропозицією назвати площу ім’ям голови проводу ОУН Євгена Коновальця. Та протягом року ця пропозиція так і не була розглянута.
Як зазначає Сергій Капітонов:
– Площі українских міст повинні носити імена видатних українців, яким беззаперечно є Євген Коновалець. Саме сьогодні, 14 червня, українці відзначають 130-річницю  від дня його народження. Вважаємо, що перейменувавши площу на честь Євгена Коновальця, ми не лише гідно вшануємо борця за незалежність держави, а і поширюватимемо серед містян патріотизм, любов до України і національну ідею, яка полягає у розбудові Вкраїнської держави на засадах соціальної і національної справедливості.
Голова Кропивницької міської організації ВО “Свобода” Сергій Капітонов зареєстрував листа до міського голови із вимогою розглянути ініціативу націоналістів назвати площу на честь одного з ідеологів українських націоналістів Євгена Коновальця.
Відео Телеканалу Вітер

MIXADVERT