“Політичне слабоумство”: експрезидент РФ влаштував істерику через справу Медведчука

Колишній президент Росії, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що кримінальне переслідування народних депутатів України від “Опозиційною платформи — За життя” Тараса Козака та Віктора Медведчука, який є кумом президента РФ, незаконно

Про це йдеться в повідомленні пресслужби партії “Єдина Росія”, передає “ДС”.

На думку Медведєва, “звинувачення проти Віктора Медведчука і Тараса Козака не мають під собою жодних підстав”.

“Але якщо є наполегливе, викликане маніакальним прагненням правлячого режиму зберегтися при владі, то придумати черговий безглуздий привід завжди можна. Благо є непоганий досвід підготовки стендап-номерів”, — вважає він.

Медведєва також обурило звинувачення в розкраданні національних ресурсів в окупованому Криму.

“Безглуздо нагадувати українській владі і їхнім західним хазяям про те, що Крим, згідно з законним волевиявленням його жителів, не є частиною України”, — сказав політик, висловивши впевненість, що це звинувачення є “формальним”.

Експрезидент Росії упевнений, що переслідування Медведчука — “це спроба остаточно знищити політика, який не боїться жорстко критикувати діючу владу і послідовно виступає за відновлення відносин між нашими країнами, налякати його і виштовхнути з рідної країни”.

“Звичайно, такі політики неугодні Україні. Звичайно, ще менше вони бажані Заходу, який скрізь і у всьому підтримує антиросійську політику”, — вважає він.

Медведєв також висловив підтримку партії «Опозиційна платформа — За життя».

“Погрози двом політикам реальними термінами за міфічні злочини не зможуть поправити рейтинги діючих посадових осіб. Швидше, навпаки, приведуть до подальшої деградації системи влади, загострять її політичне слабоумство. Президенту Зеленському та його друзям слід займатися вирішенням внутрішніх і зовнішніх проблем”, — сказав він, додавши, що це “полювання на відьом приречене на провал”.

Як повідомляла “ДС”, 13 березня Печерський районний суд Києва обрав Віктору Медведчуку міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня. Прокуратура просила для Медведчука арешт з альтернативою застави в 300 млн гривень.

Нагадаємо, 11 травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді лідеру ОПЗЖ і куму президента Росії Володимира Путіна Віктору Медведчуку і народному депутату Тарасу Козаку. Підозра стосується трьох епізодів.

MIXADVERT