Лукашенко заявив про завезення зброї з України. У МЗС України відреагували

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у п’ятницю заявив, що в країну з України нібито завозиться велика кількість зброї.

Про це пише БелТА.

Лукашенко назвав білоруського експолітв’язня Миколу Автуховича організатором “терористичної групи”, влада звинувачує його у вибухах і підпалі. Він звинуватив його в підготовці терактів “по всій країні” і завезенні зброї через територію України.

“Нещодавно ми затримали групу Автуховича. Мерзотники останні. Зараз ми всі їх канали розкрили. Вони везли тоннами зброю через Україну.

Звідти надсилають нам (зброю, – ред.). Через Україну, через Польщу, Литву зараз дуже складно – кордон закрили наглухо. І з Україною зараз закрили вже, миша не прлізе. Через Росію іноді проникають, у нас кордону немає. Але вже не те. Ми це питання тримаємо жорстко на контролі”, – говорить Лукашенко.

У МЗС України відкидають ці звинувачення.

“Риторика про зовнішнє втручання, зокрема мантра про “зброю з України”, чітко вписується в політику Лукашенка із залякування білоруського народу”, – речник МЗС Олег Ніколенко для Укрінформу.

Він підкреслив, що Україна не є ворогом Білорусі та засуджує тероризм у будь-яких його проявах.

MIXADVERT