Геннадій Кернес зник. Поліція порушила кримінальну справу

Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення міського голови Геннадія Кернеса.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на пресслужбу Нацполіції у Харкові.

Правоохоронці зазначають, що з відповідною заявою до поліції звернувся керівник однієї з громадських організацій. Він зазначив, що наразі відсутній зв’язок з мером, а його місцезнаходження невідоме.

У понеділок, 9 листопада, слідчі Шевченківського відділу поліції Харкова внесли відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з приміткою «безвісти зниклий» Кримінального кодексу України.

Наразі поліцейські перевіряють інформацію та встановлюють всі обставини події.

Нагадаємо, Геннадій Кернес не з’являвся на публіці з 23 серпня. 10 вересня Юрій Сидоренко заявив, що Кернес перебуває на лікарняному. А вже 15 вересня він підтвердив, що у міського голови двостороннє запалення легень через зараження коронавірусом. До того ж у Геннадія Кернеса ускладнились хронічні хвороби та старі травми.

Спочатку Кернес лікувався у Харківській лікарні №17. Однак вночі 16 вересня його госпіталізували спецлітаком для перевезення хворих Bombardier Challenger до Німеччини. Друг Кернеса, бізнесмен Павло Фукс повідомив, що очільника Харкова доставили до клініки «Шаріте».

Востаннє про стан Геннадія Кернеса повідомляли його сини – Даниїл та Родіон – виданню «Страна.юа». Вони зазначали, що Геннадій Кернес «у чудовому стані» та заперечували чутки про його інсульт. За словами Даниїла Кернеса, у міського голови Харкова було ускладнене дихання через важку форму коронавірусної хвороби.

Однак жодних фото чи відео з Геннадієм Кернесом сім’я не надавала. Востаннє Родіон Кернес поділився фото фасаду клініки «Шаріте» та фото медичного висновку, де було вказано, що Геннадій Кернес «щоденно робить успіхи».

 

MIXADVERT