У Міноборони України відповіли на погрози Кремля озброїти Донбас

У Міністерстві оборони України прокоментували погрози Росії почати офіційні поставки зброї на окупований Донбас у разі отримання Україною американської військової допомоги.

В оборонному відомстві нагадали, що Росія вже сьомий рік поспіль веде війну проти України та за цей час перекинула через неконтрольовану ділянку кордону більше 3 тисяч одиниць військової техніки.

За даними Міноборони, на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей було завезено 480 танків, більше 900 бойових броньованих машин, близько 450 гармат і гаубиць, близько 300 мінометів, близько 210 реактивних систем залпового вогню, близько 700 засобів протиповітряної оборони, близько 450 протитанкових засобів.

“З початку агресії зазначене озброєння та бойова техніка використовуються не лише проти військовослужбовців ЗС України та інших військових формувань, а й проти мирного населення Донбасу. Відтак, якщо Росія хоче збільшити постачання зброї, то це свідчить про пряму збройну агресію та підтримку терористичної діяльності на рівні держави”, — заявили в Міноборони.

У відомстві додали, що Україна отримує технічну допомогу від держав-партнерів відповідно міжнародних договорів і військова допомога США — не виняток.

MIXADVERT