Трамп хоче відновлення роботи економіки у США вже до 12 квітня

“Ми втратимо більше людей, якщо заженемо країну у величезну рецесію та депресію”

Президент Трамп заявляє, що хоче відновлення роботи економіки у США вже до Великодня, 12 квітня. Значна частина американської економіки зупинилась через заходи спрямовані на попередження поширення небезпечного коронавірусу.

Ми повинні повернутися на роботу скоріше, набагато скоріше, ніж люди думали

“Я б хотів, щоб вони (компаніі) відновили роботу вже до Великодня. Я вам так скажу!” – сказав Трмап, відповідаючи на питання громадськості в ефірі каналу Фокс Ньюз.

“Ми повинні повернутися на роботу скоріше, набагато скоріше, ніж люди думали”, – сказав президент, попередивши, що в іншому випадку економіка США може втратити від 20 до 25 відсотків ВВП.

“Ви можете знищити країну, закривши її. Ми втратимо людей через грип, але ми втратимо більше людей, якщо заженемо країну у величезну рецесію та депресію”,- попередив президент.

При цьому президент зазначив, що можна продовжувати ефективно боротися з вірусом, виконуючи рекомендації фахівців, повернувшись на роботу.

Ми втратимо людей через грип, але ми втратимо більше людей, якщо заженемо країну у величезну рецесію та депресію

Президент Трам додав, що кількість доступних тестів на коронавірус у США за останні дні значно збільшилась. “За останні 8 днів ми зробили більше тестів, ніж Південна Корея за 8 тижнів”, – зауважив президент.

Координатор оперативної групи Білого дому з боротьби з коронавірусом лікар Дебра Біркс додала, що загалом по країні коронавірус виявили у менше, ніж 10 відсотків протестованих американців, за виключенням Ньо-Йорка.

Головний лікар США Джером Адамс повідомив, що кількість доступних тестів на коронавірус зросла за минулі кілька днів у 10 разів. Нині Адміністрація США з контролю за харчами та ліками вже ухвалила тест, який пацієнт може зробити самостійно. Оператвина група Білого дому каже, що незабаром тест буде доступний для пересічних американців.

Водночас фахівці просять – якщо у вас нема симптомів, утримуватись від тестування. На розробку вакцини від коронавірусу піде від року до півтора, кажуть у Білому домі, але ліки від коронавірусу можуть з’явитися вже до кінця весни.

MIXADVERT