Українці знайшли безкоштовну альтернативу закодованого ТВ

Тритижневий період кодування супутникового сигналу показав, що більшість українців віддають перевагу безкоштовному телебаченню.

Як повідомляє ubr.ua, українські медіа-групи 1 + 1 media, StarLightMedia, Inter Media Group і «Медіа Група Україна» закодували супутникові сигнали для своїх телеканалів 28 січня 2020 року, хоча мали намір зробити це ще 20 січня.

Незважаючи на те, що два офіційних супутникових провайдера Viasat і Xtra TV після відключення супутникового сигналу обробляли до 20 тис. дзвінків від українців, все ж статистика показала, що більша частина громадян країни не готові до переходу на платне телебачення.

«Зараз, з огляду на те, що з моменту кодування пройшло близько трьох тижнів, рівень підключень залишається стабільним, відхилення від планових показників знаходиться на рівні 15%», – повідомили в одному з супутникових телепровайдерів.

Також в компанії відзначили, що велика кількість українців все ще не вирішили, як дивитися улюблені канали.

У той же час, згідно з інформацією компанії Viasat, клієнтська база цього провайдера збільшилася до більш, ніж 200 тис. Абонентів, а ось в Xtra TV на запит ЗМІ поки не відповіли.

Після кодування супутникового сигналу популярнішим стало ефірне цифрове телебачення (Т2).

«Поки домінує міграція на Т2, але від цього виду телеперегляду не сильно відстає OTT / IPTV. Далі, при насиченні сегмента Т2, в лідери вийде саме OTT / IPTV », – зазначив керівник департаменту прикладних досліджень StarLightMedia Орест Білоскурський.

До такого виду телеперегляду після 28 підключилися близько 572 тисяч домогосподарств, тобто близько 15%. У той час як до кабельних ТБ-мереж підключилися всього 1% домогосподарств.

Інтернет-телебачення вибрали майже 118 тис. Домогосподарств.

«У зонах впевненого прийому споживачі вибрали саме цифрове ефірне ТБ (Т2). Причина банальна – відсутність абонентської плати », – зазначив медіаексперт Олександр Глущенко.

Експерти відзначають, що міграція глядачів зі супутникового сигналу на інші технології досить повільний процес.

Так Олександр Глущенко зазначив, що отримати повноцінну статистику можна буде в 2021 році.

«Старт нового сезону на провідних телевізійних телеканалах країни активізує перехід глядачів на інші типи прийому», – підкреслив Орест Білоскурський.

Це означає, що остаточні дані міграції українських користувачів супутникового телебачення ще не закінчена, і ще може здивувати як учасників, так і спостерігачів ринку.

Джерело

MIXADVERT