Нормандська зустріч: Чи відбулася «зрада» України?

Чи відбулася «зрада» України? Дехто в мережі бездоказово волає, що нібито відбулася… А що в «сухому опаді» ? Практично жодного слова про «незручності» для України, крім мінських посилань Путіна не було. Ключове в цьому питання про контроль за кордоном: Путін каже, що в Мінську записали – спочатку вибори, кордон передамо потім, але ж Зеленський каже спочатку контроль за кордоном Україні, а вибори – потім! І де тут зрада інтересів України?  А той запис в мінській угоді про кордон після узгодив чотири роки тому не Зеленський, а Порошенко.  На це хтось з прихильників попередника звернув увагу? Не акцентує на цьому увагу і президент Зеленський, бо нині все вирішувати його черга, а не кивати на попередника. Путін нахабно вимагає змін до Конституції України стосовно особливого статусу ОРДЛО, а Зеленський твердо говорить, що Україна – унітарна держава без якихось непередбачених виключень…Видимі плюси від саміту лежать на поверхні. Нарешті зібралися говорити за мирне врегулювання, повернення територій, обмін захопленими у полон, вивід військ. Дещо з переліченого залишили на потім, бо все і відразу практично бути не може.

У Путіна був суворий вигляд і смикалися ноги, а Зеленський був спокійним і чемно посміхався. Ці знаки про щось говорять… «Далі буде» через чотири місяці, а не через чотири роки.

А ще зміни у режимі роботи місії ОБСЄ – «не клеїти дурня» по дванадцять годин і до горнятка з кавою та кивати все на сепарів за інші дванадцять годин, а працювати цілодобово і всюди.

На майбутнє говорили за Крим, газ та інші проблеми. Чого більше після цієї довгоочікуваної зустрічі більше? Розпачу чи оптимізму? Путіна врешті-решт « посадили» поки що за стіл переговорів. Невже це не прогрес? Говорили віч-на віч, а не патякали по за вуглами, і сказані слова почули всі. Інша справа, що почуте кожний розуміє по-своєму та перекручує у свій бік. Складно з виборами та амністією, але добре жити спокійно у мирі. Україну не перемогли! І це головне. Інша справа, що на обіцянки Кремля покладатися зайве і складно, бо до злодіїв віра мінімальна…

Анатолій Авдєєв

спеціально для “Секунди”

MIXADVERT