дві сестри отримали звання генералів

Вперше в історії Сухопутних військ США (U.S. Army) дві сестри отримали звання генералів. Про це повідомляє американське видання USA Today.

53-річна Марія Барретт – генерал-майор і очолює Управління мережевих технологій Сухопутних військ США, а її 51-річна сеста Паула Лоді – бригадний генерал у Медичній службі Сухопутних військ. Видання The Hill відзначає, що жінки складають 16 відсотків у збройних силах США, які налічують 1,3 мільйони військовослужбовців, не рахуючи резервістів. Серед 417 генералів та адміралів у США – 69 жінок. Вперше жінки змогли офіційно служити у сухопутних військах США у 1901-му році.

 

4 роки тому Пентагон дозволив жінкам виконувати усі бойові завдання.

“Той факт, чи у нашому випадку йдеться про двох сестер, а не братів ілюструє прогрес Сухопутних військ”, – заявила бригадний генерал Паула Лоді.

“І для чоловіків і для жінок все більше зростає значення перебування жінок на лідерських посадах”, – коментує Мелісса Далтон, старша дослідниця поважного аналітичного центру Center for Strategic and International Studies, колишня посадовиця Міноборони США.

MIXADVERT