Круїз на Стокгольм. Супер-тур від «Сакумс»

Не прогавте літо! Візьміть розкішні тури в країни Балтії з круїзами до Швеції, Норвегії, Фінляндії! Відпочинок — прекрасний! Враження незабутні!

Пресова програма «Круїзний журнал» часопису «Музеї України» представляє круїз Рига-Стокгольм компанії «Таллінк» від туроператора «Сакумс». Тур Вільнюс-Рига-Стокгольм.

Аби потрапити до туру «Балтійські горизонти», достатньо просто зайти на

сайт http://sakums.com.ua/

туроператора «Сакумс» і обрати маршрут. Все спілкування в електронному варіанті. Оплата теж через картку — не виходячи з дому чи офісу. Отримаєте всі відповіді, інструкції, програму. Що зручно!

В потрібний день ми приїхали до Залізничного вокзалу, познайомилися з нашим гідом Михайлом Перекрестом  (до речі, супер-профі, всім рекомендую!), розмістилися у новенькому автобусі — і в мандри.

Кордон перетнули у Нових Яриловичах за Черніговим. Українські прикордонники швидко перевірили паспорти — і Білорусь. Тут вже довелося виходити з речами, втратили трохи часу.

Нічний переїзд гарними білоруськими дорогами схиляє до сну.

Вранці знову кордон — Білорусько-Литовський. Пройшли без особливих пригод.

Маленький казковий Вільнюс. Екскурсія до Тракаю. Гарний готель з усіма зручностями. Вранці сніданок. Знову дорога до Риги. Серія екскурсій. Хоча ми поблукали центром, детально ознайомившись з Військовим музеєм Латвії…

Чітко за графіком прибули до порту. Розмістилися в затишних каютах. Туристи самі обирають клас — від 4 місних без вікна (з санвузлом) до люксу. Те саме, з харчуванням. Від булочки за 2 євро, шведський стіл за 11 чи вечеря в ресторані за 200 євро… На всі смаки… Діє кілька ресторанів, кафе, нічний клуб з казино, безліч шоу і концертів. Атмосфера богемна…

Нам дістався паром «Романтика» компанії «Таллінк». Прикметно, що наш автобус і водії теж були з нами, забезпечивши екскурсійну програму в Стокгольмі.

Судно досить сучасне і надійне. До Швеції навіть не відчули, що на кораблі, хоча після виходу з Стокгольму трохи хитало, однак, ніхто не зреагував… Згадав 10 бальний шторм у Середземному морі біля Мальти, та бурю за Босфором — є з чим порівняти… Море є море, від штормів ніхто не застрахований… Майте це на увазі! Хоча пройти бурю — теж враження!

З особистого — вночі на паромі втрапив фактично в алергійний шок — щось у Ризі таке хімічне випив — підозрюю пиво… Почав задихатися. Миттєво доправили в медичний відсік. Я чомусь думав простуда, ангіна. Виявилася алергія. Корабельний лікар Наталія Шапранська оглянула, швидко встановила діагноз, вилікувала.

Скажу чесно, навіть подружилися з цією чудовою жінкою! Вночі читала мені вірші… Особливо вразив «Заповіт» Кобзаря, який білоруска пані Наталя декламує особливо вражаюче! Уявіть, ніч, переляканий пацієнт, Балтійське море, лікар і … «Як умру, то поховайте. Мене на могилі, Серед степу широкого, На Вкраїні милій, Щоб лани широкополі, І Дніпро, і кручі…» Це миттєво повертає до життя!

До речі, подяка судноплавній компанії «Таллінк» за вдумливий підбір персоналу! Від імені пресової програми «Круїзний журнал» часопису «Музеї України» і особисто! Все пройшло чудово! Думаємо, аби відзначити «Таллінк» якоюсь відзнакою…

Трохи посилань:

Бауський музей http://www.museum-ukraine.info/?p=4325

Військовий музей Латвії — http://www.museum-ukraine.info/?p=4341

Музеї Стокгольма — http://www.museum-ukraine.info/?p=4328

Відео з парому — https://www.youtube.com/watch?v=lID3nkKUXu8

Паром Романтикаhttps://www.youtube.com/watch?v=tUegp-fKUj4

Далі був вічний Стокгольм. Королівський палац, Гімлостан, Музей середньовіччя під Ріксдагом, де познайомилися з Дімітросом, бабуся якого львівянка… Безліч яскравих вражень…

Знову улюблений паром «Романтика», Балтика, Рига. Екскурсії. Ми ще зробили фотосесію Бауського музею.

Нічний переїзд Білоруссю — і Київ.

Весело, цікаво, розкішно. Головне — недорого і надійно. Подяка компанії «Таллінк» і туроператору «Сакумс» за незабутні дні! Рекомендую всім!

Друзі схиляють до туру довкола Балтійського моря… Там дійсно щось неймовірне! Може колись… Як є нагода — побувайте!

А програма «Круїзний журнал» продовжується!

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України», Почесний працівник туризму України

(передрук і використання тексту і фото без погодження — заборонено!)

 

 

 

MIXADVERT