Рф не зможе втримати південь і Крим: ЗСУ блокують логістику ворога.

Окупаційна армія не має шансів утримати лівобережну Херсонщину й Крим: “жест доброї волі” на півдні неминучий.

Сучасна війна – це війна логістики: “радянська школа” планування військових операцій морально застаріла й поступається стандартам НАТО, відповідно до яких вибудовує свою стратегію український Генштаб. Особливо яскраво це проявляється на півдні: рф вже втратила Херсон, а відхід окупаційних військ з лівобережжя Дніпра, Запорізької області й навіть Криму – лише питання часу.

Україні  у значній мірі вдалося фактично заблокувати логістику окупаційних військ російської федерації шляхом завдавання вогневогоураження по базах накопичення і складах ворога. З огляду на це, на Запорізькому напрямку утворилася загроза “нависання” ЗСУ над Мелітополем, що дає можливість для чергового “жесту доброї волі” з боку окупантів.

Так само, на мою думку, через логістичні проблеми утримувати лівий берег Дніпра у Херсонській області для ворога вже немає ніякого сенсу – шляхи постачання як з боку окупованого Донбасу, так і з Кримського півострова перебувають під українським вогневим контролем.

Наразі окупанти зосередили логістику у Генічеському районі ближче до Криму, однак ”бавовна” наздоганяє їх і там.
Отже, в окупантів незабаром постане питання щодо виведення своїх сил на територію Криму. Проте і це їх не врятує від остаточної поразки.

Шанси утримати півострів у противника досить проблематичні. До того ж це не вдавалося ще нікому, починаючи від давніх давен і закінчуючи роками Другої світової війни, як для підрозділів Радянської армії, так і для німців. Крим – це фактично пастка. Враховуючи, що у нас є засоби ураження для єдиного на момент деокупації Криму логістичного шляху – Кримського мосту, російське угрупування опиняється відрізаним від баз матеріально-технічного забезпечення.

Нагадаю, попри оптимістичні заяви російських чиновників про успішний запуск руху відремонтованим полотном Кримського мосту, насправді до відновлення повноцінного трафіку ще далеко: свіжі супутникові знімки показують, що руйнування ще не усунені остаточно.

Днями президент Володимир Зеленський заявив, що керівництво рф кине усі сили на те, щоб спробувати перевернути ситуацію у війні і відкласти свою поразку.

Натомість, за словами Зеленського, ми маємо зірвати цей російський сценарій. “Терористи повинні програти. Будь-яка спроба їхнього нового наступу повинна провалитися. Це буде фінальна поразка держави-терориста”, – зауважив він.

MIXADVERT