Окупанти нарощують сили на Запорізькому напрямку, аби завадити контрнаступу ЗСУ.

Російські окупанти можуть спробувати завадити Силам оборони України провести наступальну операцію в Запорізькому регіоні. 

Зусилля ворога спрямовані на утримання захоплених 70% територій у Запорізькій області. 

Після звільнення від російських окупантів Херсонської області Сили оборони України можуть перейти до наступного етапу деокупації українських територій. Ним може стати зачищення від ворога міста Мелітополь і Бердянськ у Запорізькій області.

Наразі окупанти нарощують свої сили в районі Мелітополя Запорізької області і зменшують – у низці населених пунктів на лівому березі Дніпра на Херсонщині. 

Минулого тижня 9 листопада новий командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін запропонував міністру оборони росії Сергію Шойгу відвести війська від Херсона на лівий берег Дніпра. Шойгу погодився із Суровікіним і дозволив окупантам тікати на лівобережжя Херсонщини.

На мою думку, командування російських окупаційних військ перекидає свої війська з-під Херсона з однією метою. Вона полягає у спробі завадити Збройним силам України розвинути подальший наступ на Лівобережжі Дніпра.

За інформацією Генштаба ЗСУ, по периметру Мелітополя будуються укріплення та фортифікаційні споруди. Цивільним заборонено наближатись до району аеродрому. До міста прибувають колони зі сторони міста Токмак.

Водночас в окупованих противником населених пунктах Каховка, Таврійськ і Нова Каховка Херсонської області спостерігається зменшення кількості особового складу ворога. У містах залишається мінімальна кількість окупантів, по вулицях пересуваються патрулі.

Нагадаю, 15 листопада у місті Мелітополь ЗСУ знищили штаб одного з ворожих підрозділів. Крім того, у результаті дій Сил оборони в районах населених пунктів Кінські Роздори, Владівка і Благовіщенка Запорізької області знищено два склади боєприпасів, дві одиниці БМ-21 “Град” і зенітний ракетний комплекс С-300. Також ворог втратив близько 100 осіб загиблими та пораненими.

За минулу добу на Запорізькому напрямку російські загарбники здійснили обстріли з мінометів, по районах Залізничного, Малих Щербаків та Щербаків.

MIXADVERT