Окупанти окопуються на околицях Херсону їхні шанси втримати правобережжя – мізерні

Окупаційна влада видала розпорядження про підготовку евакуації з Херсону для так званих “банківських установ”. Мовиться про фактичну втечу окупантів та їхніх посіпак з Херсона.  

Все це відбувається на тлі контрнаступ ЗСУ по всій лінії фронту на Херсонщині. З кількох напрямків: Дудчани – Берислав, Давидів Брід – Херсон. У разі подальшого успішного просування наших військових російське угруповання на правому березі Дніпра (до 15 тисяч особового складу) може опинитися в оперативному оточенні. Росіяни це чудово розуміють. Тому  відступають. 

До того ж у противника серйозні проблеми з логістикою. Не лише у зв’язку з вогневим контролем ЗСУ над ключовими мостами та переправами через Дніпро, а й унаслідок часткового пошкодження Кримського мосту. 

Внаслідок цього значно збільшилося “плече” постачання боєкомплекту, паливно-мастильних матеріалів, живої сили. Все це на окупований південь материкової України стало прибувати з більшим запізненням, ніж раніше. 

Зараз під вогневим контролем ЗСУ знаходиться правий берег Дніпра. По Антонівському мосту в Херсоні й по переправі, збудованій біля нього окупантами, ввечері 20 жовтня було завдано вогневого ураження. За інформацією з місця подій, в цей час по переправі пересувалася техніка і жива сила російських окупантів.  

Варто зауважити, що напередодні Антонівський міст і переправу оглянули кримський колаборант Сергій Аксьонов і заступник голови адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко. 

Після падіння Давидова Брода – ключового пункту російської оборони на Херсонщині — стало зрозуміло, що українські війська продовжать успішний характер просування. 

Наразі окупанти поспіхом створюють другу лінію оборони в районі Херсона, за 5 км від нього. Також зводяться додаткові фортифікаційні споруди у межах самого міста. 

За інформацією Генштабу ЗСУ, на тимчасово захоплену територію Херсонської області  для поповнення втрат і посилення підрозділів прибуло до 2 тисяч російських мобілізованих. 

Але заяви місцевих гауляйтерів, а також командувача російських окупаційних військ Суровікіна свідчать, що російська сторона розуміє мізерність шансів утриматися на правому березі Дніпра. 

Станом на сьогодні нейтралізовано загрозу просування окупаційних військ у промислові райони Дніпропетровської області і у напрямку Миколаєва (з виходом на Одесу). 

За останню добу ЗСУ завдали чергових ударів по командно-штабних пунктах та складах окупаційних військ. В районі Борозенського ЗСУ знищили ворожий контрольно-спостережний пункт. Продовжує активно працювати на південному напрямку українська штурмова авіація. Вона була застосована 7 разів: била по ворожих позиціях ППО, скупченню техніки, складах боєприпасів. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали майже 110 вогневих завдань. 

Також продовжується успішне придушення російських систем ППО на Херсонщині. За останній тиждень знищено кілька стартових позицій окупантів, зокрема з використанням американських радіолокаційних ракет. Саме це дозволяє говорити про подальше успішне просування ЗСУ на півдні материкової України. 

MIXADVERT