“Людина з і без того сумнівною репутацією”: Спартц закликала Єрмака піти в відставку

Американська конгресвумен Вікторія Спартц заявила, що голові ОП Андрію Єрмаку треба піти у відставку.

Про це свідчить заява Спартц.

“Багато американців і європейців вже давно відчувають серйозні побоювання з приводу Єрмака.

Якби пан Єрмак був державним діячем, як людина з і без того сумнівною репутацією, він би подав у відставку цієї зими, запевнивши українське керівництво в тому, що жодного нападу з боку Росії не станеться, що знизило готовність України. Однак ніколи не пізно вчинити правильно”.

Спартц заявила, що Єрмак розпочав   наклепницьку кампанію проти неї.  Окрім того, вона стверджує, що замість визнати свою армію та розпочати загальнонаціональні зусилля для її  підтримки, Київ “на чолі з Андрієм Єрмаком грає в політику”. За її словами,  “Київ, схоже, має гроші на реконструкцію другорядної інфраструктури, але не має грошей на підтримку солдатів, наприклад, на давно обіцяне житло для бійців АТО”.

Раніше конгресвумен надіслала листа до президента США Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо контактів з главою ОП.

У відповідь в МЗС розкритикували звернення Спартц, заявивши, що її дії “є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з Росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США”.

Потім Спартц заявила, що президент України Володимир Зеленський “повинен вирішити проблему” Андрія Єрмака і закликала МЗС України серйозно ставитися до її заяв.

Довідково. Вікторія Спартц – членкиня Республіканської партії, перша представниця України, яка перемогла на виборах в Палату представників Конгресу США у 2020 році. У квітні 2022 року Спартц була однією з офіційних представників США, хто відвідав Україну вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії.

«Аргумент»

MIXADVERT