Луганщина: спрацювала артилерія

Всі намагання росії щодо оперативного оточення українського угрупування в районі Золоте і Сєвєродонецьк-Лисичанськ — розбиті вщент.

Масованим артилерійським і авіаційним ударам противника піддалися житлові квартали Сорокіне, Метьолкіне, інших населених пунктів, де росіяни намагаються вибити з позиції ЗСУ. Але дивним чином б’ють в першу чергу по житловій інфраструктурі, використовуючи тактику випаленої землі, яка раніше їм дозволяла просуватися в глиб Луганської області.

Змушений констатувати, що російським окупантам вдалося захопили селище Метьолкіне в передмісті Сєвєродонецька Луганської області.

Станом на 20 червня локалізована загроза розширення російського фронту поблизу Попасної. В напрямок Лисичанська вони намагаються протиснути українську оборону, щоби унеможливити сценарій можливого форсування природної перешкоди — річки Сіверський Донець.

У Сєвєродонецьку відбуваються важкі бої у промисловій зоні. Утім, не зважаючи на використання росією артилерії, забороненої міжнародними конвенціями зброї та авіації, ЗСУ міцно тримають свої позиції.

Ми контролюємо приблизно 30% міста Сєвєродонецьк, тобто промислову зону заводу «Азот».

Варто зазначити, що на підприємстві, окрім військових, перебувають і цивільні. Країна-окупант намагається використати цей факт у своїх ІПСО. Противник пропонує так званий коридор — вихід цивільного населення у напрямку окупованого росіянами міста Сватове. За останню добу на територію рф з території Луганської області було фактично депортовано приблизно 13 тисяч мешканців окупованих районів Луганської області.

В районі Сєвєродонецька наразі просування російських військ унеможливлене за рахунок результативної роботи української артилерії. Окупанти намагалися зробити прорив в районі населеного пункту Тошківка. Частково вони мали успіх, але потім відпрацювала українська артилерія.

В першу чергу, мовиться про польські САУ «Краб» (самохідні артилерійські установки AHS Krab), які були передані цією державою. Дальність ураження до 40 км, відповідно, коштом технічних переваг і характеристик ЗСУ мають можливість завдавання превентивних ударів не лише по передових, а і тилових позиціях країни-окупанта.

На сьогоднішній день загроза прориву локалізована. Варто зазначити, що окупанти намагалися прорватися за допомогою десятків одиниць важкої техніки. Окупантам завдано значних втрат у живій силі і техніці.

Наразі є намагання перерізати трасу Бахмут-Лисичанськ. Невипадково найбільш запеклі бої точаться в цьому районі. Це траса життя, по якій здійснюються ротації ЗСУ.

MIXADVERT