Зеленський прагне усунути Порошенка, бо він його основний конкурент – політолог Тарас Кузьо

Справа проти п’ятого Президента Петра Порошенка – це початок виборчої кампанії Володимира Зеленського

Про це у Твіттері пише професор кафедри політології НАУКМА, науковий співробітник Інституту зовнішньої політики Школи перспективних міжнародних досліджень Університету Джонса Хопкінса у Вашингтоні, канадський та британський політолог Тарас Кузьо. 

“Зеленський розпочав президентські вибори 2024 року”, – пише Кузьо і додає, що він “прагне усунути Порошенка (другий за популярністю політик), щоб розчистити собі шлях у західно-центральній Україні”. 

Кузьо застерігає, що Зеленський взявся переслідувати Порошенка у той час, коли Росія нарощує сили на кордоні з Україною. 

“Коли Росія, можливо, готова вторгнутися в Україну, ДБР Зеленського висуває позов проти Порошенка у “державній зраді” та “фінансуванні терористів”, – зазначає Кузьо. 

Тарас Кузьо також зауважує, що український президент застосовує вибіркове правосуддя і покриває свого політичного партнера олігарха Коломойського, який, як відомо, перебуває під санкціями США. 
 
“Зеленський – як щодо кримінальної справи проти вашого приятеля Коломойського за крадіжку майже 6 мільярдів доларів з Приват Банку?”, – зазначає політолог.
 

MIXADVERT