У РПЦвУ відхрестились від антивакцинаторів, які з благословіння «Почаївських старців» закликали рятуватись від щеплень

Фото: Цензор.нет / Антивакцинатори

Попри те, що ГО «Миряни», яку раніше благословив очільник РПЦвУ Онуфрій, закликала йти на мітинги проти вакцинації у РПЦвУ почали давати задню і кажуть, що антивакцинатори шахраї.

Вінницька єпархія РПЦвУ відхрестилась від антивакцинаторів, які за їх словами «прикриваючись неіснуючим благословінням “Почаївських старців”, закликають віруючих залишати домівки, звільнятись з роботи, та оселятись на приватній території у місті Хмільник, мотивуючи свої дії необхідністю рятуватись від “вакцинації, яка з початку грудня стане примусовою”».

Таких радикальних антивакцинаторів на офіційному сайтові єпархії РПЦвУ назвали «шахраями».

«Нагадую, що питання вакцинації не є таким, що стосується віри та спасіння і знаходиться виключно в полі власного вибору та відповідальності кожної людини», – зазначив єрарх РПЦвУ митрополит Варсонофій (Столяр).

Також він закликав вірних РПЦвУ не спілкуватись із шахраями, бо «їх діяльність є антицерковною».

Нагадаємо, раніше у МОЗ звинуватили РПЦвУ в поширенні антивакцинаторських настроїв. Також РПЦвУ підтримала мітинг антивакцинаторів в день, коли в Україні від COVID-19 померло 720 інфікованих.

19 жовтня, в центрі столиці під будівлею Верховної Ради відбувся церковний мітинг вірян і священників РПЦвУ проти вакцинації від коронавірусу. Участь у мітингу проти вакцинації брав священник РПЦ із Почаєва.

В цей самий час у Московському патріархаті, в Росії, звітують про десятки померлих священників від коронавірусу.

MIXADVERT