Російські бойовики збільшили кількість обстрілів позицій ЗСУ

Російсько-окупаційні війська збільшили кількість та інтенсивність обстрілів позицій Збройних сил України у зоні ООС.

Минулої доби на Луганському напрямку ворог неодноразово вів вогонь зі 120-ти та 82-мм мінометів і різного піхотного озброєння по оборонних укріпленнях ЗСУ біля с. Новозванівка, в районі н. п. Новоолександрівка та н. п. Золоте-1.

Так, біля с.Новозванівка, двічі – з території тимчасово окупованого смт Калинове бойовики вели вогонь з мінометів калібрів 120 і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, зенітної установки ЗУ-23-2, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; в районі н. п. Новоолександрівка, з території тимчасово окупованого м. Первомайськ – з мінометів калібрів 120 і 82 мм та озброєння БМП; поблизу н. п. Хутір Вільний, з території тимчасово окупованого м. Первомайськ – з мінометів калібру 120 мм; в районі н. п. Золоте-1, з території тимчасово окупованого м. Первомайськ – з мінометів калібру 120 мм.

Варто зазначити, що 20 лютого я оприлюднив інформацію аналітичного відділу ГІ “Права справа” про передислокацію в район селища Калинове, звідки ведуться обстріли позицій ЗСУ, додаткових підрозділів бойовиків.  Крім того, була оприлюднена інформація про передислокацію важкої бронетехніки бойовиків і розвантаження БК в окупованому м. Первомайськ на території промислової бази ШПУ. 

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ “Права Справа”, обстріл позицій ЗСУ вівся бойовиками з тимчасово окупованого м.Первомайськ з території промислової бази “ШПУ з буріння стволів і свердловин”, яка знаходиться за адресою: м. Первомайськ, вул. Воровського, 22.

Наразі територія бази використовується бойовиками “ЛНР” для зберігання ствольної артилерії і ремонту важкої бронетехніки.  Свого часу “Первомайске ШПУ” мало у своєму розпорядженні розгалужену ремонтну та промислову базу – механічний цех, цех по ремонту бурового устаткування, ковальсько-зварювальний цех, електроремонтний цех, транспортний цех, монтажну дільницю, підземну ділянку бурових робіт, склади обладнання і матеріалів.

З с.Калинове обстріли позицій ЗСУ ведуться фактично з центру селища. При цьому бойовики використовують цивільне населення, як живий щит для прикриття своїх злочинних планів. У підвалах колишньої контори радгоспу “Росія”, яка розташована в самому центрі с. Калинове, бойовики обладнали склади з боєприпасами.

Втім, це не перший випадок, коли бойовики розміщують військову інфраструктуру і техніку в центрах населених пунктів. Свого часу аналітичний відділ ГІ “Права права” повідомляв про те, що бойовики так званої  “ЛНР”   розмістили важку бронетехніку у житлових кварталах окупованого смт. Донецький Луганської області.

цнзр

Варто зазначити, що наразі йдеться про зміну тактики військового протистояння на Сході України. Основний акцент перенесено на обстріли бойовиками позицій ЗСУ з житлових кварталів окупованих міст і селищ.

MIXADVERT