Кіровоградську міськраду скинули в мокрий сніг (ФОТО)

вода, сніг, Кіровоград, Кропивницький, Даниленко

Що ллється з кранів у місті Кропивницькому? Хлорована вода з ріки Дніпро, яка протікає через Чорнобильську зону і на дні якої поховані численні населені пункти. Ці фактори у багатьох жителів обласного центру викликають недовіру до рідини з водогону і відповідно бажання користуватися водою «натуральною». Тобто з криниць і особливо джерел. Таємниці біологічного та хімічного складу місцевих підземних вод під силу розкрити лише спеціальним лабораторіям.

Однак населення і без аналізів бігає з бутлями та каністрами до нечисленних і замулених міських джерел. Два з них витікають із бугра неподалік так званих Солдатських ставків. Сюди навіть узимку по кучугурах бредуть за водою жителі Новомиколаївки та дачники з масиву «Комунальник». Минулого року сайт «Акула» опублікував фоторепортаж про те, як гарно була окультурена місцевість біля цих джерел. І ось який вигляд у таку саму снігову погоду має ця місцина менш як через рік.

Східці на місці. Дерев’яні з хатки на місці, хоча дахи у них почорніли від вологи. Деяке сміття на місці( під снігом його напевне більше).


Дещо додалося – «автографи» на стінках будиночків, наприклад. У той же час ніби чогось не вистачає. Може, не функціонального, а такого, що було елементом пейзажу. Оглядаємо довколишні очерети і схили – і ось воно, є! Гранітний монументик з назвою джерела, закликом берегти природу та інформацією про те, що джерело упорядковано з допомогою Кіровоградської міської ради, валяється на березі потічка. Табличку з текстом здерто разом із цвяхами, якими вона була прикріплена…

Це що-«металісти» захотіли заробити на ній гривню? Когось роздратувала згадка про попередню назву міста? Хтось після пива переплутав кам’яну стелу з футбольним м’ячем? Так чи інакше джерело розділило сумну долю випиляних перил біля Інгулу в центрі Кропивницького, покаліченого фонтану з пантерами, обмальованих і продірявлених зупинок транспорту та скульптури Наталки Полтавки напроти театру, якій вандали відбили руку…

Зоя Красінська

MIXADVERT