перелік старих авто, яких варто остерігатися як вогню

Не буває ідеальних машин, але зате є безліч автомобілів, при згадці яких їхні колишні власники лаються і плюються. Деякі з цих моделей на слуху, а про існування інших мало хто знає.

Саме тому журналісти британського видання Auto Express склали свою версію рейтингу гірших машин за останні 25 років.

1. Opel / Vauxhall Frontera

Автовиробники завжди прагнуть швидко зайняти нові ніші на ринку. І коли в Європі з’явився попит на компактні позашляховики, провідні фірми накинулися на цю нішу на ринку.

У 1989 році Isuzu і General Motors створили нову модель. Цей автомобіль випускався під різними іменами по всьому світу: Isuzu Mu і Honda Jazz в Японії, Isuzu Amigo і Rodeo Sport в США, Opel Frontera в Європі, Isuzu Frontier в Південній Америці, Vauxhall Frontera в Великобританії, Holden Frontera в Австралії, Chevrolet Frontera в Єгипті, Chevrolet Rodeo в Центральній Америці.

Рамні позашляховики Frontera потрапили на європейський ринок з безліччю недоліків. Машина мала погану керованість, оснащувалася ненадійними слабкими двигунами. За своїм позашляховими якостям Opel Frontera можна назвати одним з перших кросоверів. У деякому роді автомобіль випереджав свій час, але жахливо відставав у всьому іншому.

Frontera першого покоління випускалися з 1989 по 1997 рр., І, незважаючи на свою погану репутацію, були замінені наступною моделлю з тією ж назвою.

2. FSO Polonez

Неможна заперечувати, що компанія Fiat справила величезний вплив на автомобілебудування СРСР і соціалістичних країн в 1960-і-80-ті роки. ВАЗ в СРСР, Zastava в Югославії і FSO в Польщі випускали допрацьовані ліцензійні копії старих седанів Fiat. У Польщі машини на базі Fiat протрималися у виробництві 35 років: з 1967 по 2002 рр.

Першу модель, FSO Polski Fiat 125p, поляки випускали майже без змін багато років. У 1978 була представлена ​​нова модель Polonez. Це було все те ж шасі, на яке поставили новий кузов хетчбек, спроектований Джорджетто Джуджаро. Проте, отриману машину можна назвати якою завгодно, але тільки не красивою. На Polonez спочатку планували встановити 2,0-літровий двигун, але внаслідок нестачі коштів на його розробку модель отримала слабкі застарілі 1,3 і 1,5-літрові мотори.

Головною позитивною стороною FSO Polonez був досить просторий салон за невеликі гроші. Машина отримала міцний кузов, який добре себе показав на краш-тестах. З новими моторами і невеликими доробками модель протрималася на конвеєрі до 2002 року, будучи явним анахронізмом.

3. SsangYong Rodius

Мінівени не славляться стильною зовнішністю, але все ж деякі з них менш приємні для очей, ніж інші. Дизайн SsangYong Rodius встановив настільки низьку планку, що це просто диво, що автомобіль ще хтось купував.

На початку 2000-х корейська фірма SsangYong вирішила розбавити свою модельну лінійку позашляховиків мінівеном. Появу Rodius в 2004 році відразу зустріли насмішками. Дизайнер Ken Greenley заявив, що черпав натхнення з розкішних яхт, і, якщо примружитися, то можна помітити деяку схожість. Лінія скла, що спадає до корми і візуальна «надбудова» багажника виглядають досить безглуздо.

З технічної точки зору Rodius теж виявився не дуже хороший. Потужності старого 2,7-літрового дизеля Mercedes не вистачає, щоб двигун комфортно тягнув важкий мінівен. Керованість і підвіска також бажають кращого. Найсильніша сторона SsangYong Rodius – це простір в салоні. Залежно від комплектації, доступні 7, 9, і 11-місні версії.

4. Chrysler PT Cruiser Convertible

На відміну від автомобілів з ретро-зовнішністю Volkswagen Beetle, MINI і Fiat 500, американський Chrysler PT Cruiser виявився менш переконливим, особливо у версії кабріолет. Модель відправили на ринок після успіху «ретро хот-роду» Plymouth Prowler. На відміну від динамічного Prowler, PT Cruiser виглядав гірше через високий дах з великими вікнами. Коли модель завезли в Європу, вона виявилася нездатна конкурувати з «місцевими» ретро-машинами через погану якість збірки і поганого керування.

У процесі трансформації 5-дверного хетчбека в кабріолеті, виявилася недостатня жорсткість кузова. Тому інженери Chrysler додали арку між рядами сидінь. Тепер вона стала всім заважати при посадці і виході з машини, навіть при прибраному тенті. Не дивно, що PT Cruiser Convertible впускали тільки два роки і продавався в скромних кількостях.

5. Reva G-Wiz

Термін «автомобіль» є занадто щедрим для G-Wiz. Індійська машина насправді кваліфікується як квадроцикл, так що на ній можна їздити з правами категорії «А». Правда, багато хто вважає, що вже краще їздити на мотоциклі.

Електромобіль G-Wiz випускали з 2001 по 2012 рр. на заводі компанії Reva в Бангалорі, Індія. У машини страшненька передня частина, схожа на голову жука. Було випущено безліч модифікацій з різним облицюванням, і G-Wiz фарбували в велику кількість різних кольорів. Тому складно знайти дві однакові машини. Якість збірки G-Wiz залишає бажати кращого: зазори між кузовними деталями достатні, щоб під час негоди в салоні також йшов дощ.

У компанії Reva стверджували, що модель розрахована на двох дорослих і двох дітей, які упаковані немов сардини. Але електричний двигун потужністю 13 кВт відмовляється працювати з таким навантаженням.

Електроенергія запасається в шести звичайних свинцево-кислотних акумуляторних батареях, що стоять під сидіннями. Вони дозволяють проїхати до 80 кілометрів на одній зарядці, що триває 6 годин. Якщо спробувати розігнатися до максимальної швидкості 70 км/год, то дальність пробігу сильно зменшитися. Але головна проблема G-Wiz – це небезпека. Тільки в 2008 році у машини з’явилося щось, що нагадує жорсткий кузов, але навіть тоді будь-яке ДТП на швидкості понад 50 км/год могло обернутися фатально.

За відсутність конкуренції, G-Wiz стали купувати в якості міського автомобіля. Зокрема, він став популярним в Лондоні. Більш того, модель стала найбільш продаваним електромобілем 2009 року. Але потім конкуренти випустили свої автомобілі, на тлі яких індійський квадроцикл виявився найгіршим. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/07/21/zhurnalisty_opublikuvaly_perelik_staryh_avto_yakyh_varto_osterigatysya_yak_1136251

MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply