Олександро-Калинове є одним з лідерів конкурсу на найкраще село

Стартував фінал Всеукраїнського конкурсу “Неймовірні села України 2017”. За перемогу боряться 20 сіл зі всієї України.
Олександро-Калинове бере участь у цьому конкурсі вперше, та є єдиним селом Донецької області. Олександро-Калинове добре відомо в Україні розвитком напрямку зелений туризм. За околицею села розташований Регіональний ландшафтний парк «Клебан-Бик».
Більше п`яти років тому громада села, власними зусиллями заснувала музей “Довкілля” .У цьому році “Довкілля” стане філіалом Донецького обласного художнього музею.
-Я спостерігав за цим проектом у соціальних мережах. У 2016 році був перший конкурс. Я думав, от би і нам взяти участь у такому конкурсі, але не наважився. У 2017 році був оголошений другий конкурс, і вже за півгодини до закриття цього конкурсу я, все таки, вирішив подати заявку. Звісно ми не Карпати, але для нас наше село — найкраще! , – розповів депутат Ілінівської сільської ради Андрій Тараман.
Село відвідали члени експертної комісії конкурсу, та відзначили красу і незвичайність цього місця.
-Як тільки ми дізналися, що до нас приїжджає журі з усіх сіл Ілінівської об’єднаної громади, відразу приїхали хлопці допомагати. Кілька днів всі працювали. Ми допомагаємо, як можемо, і в оформленні документів, і фінансово. Коли ми дізналися, що наше село бере участь у Всеукраїнському конкурсі, ми відчули неймовірну гордість і це вже для нас перемога, – відзначила начальник загального відділу Іліновської сільської ради Анна Комєлькова.
Зараз на сайті AgroPortal йде голосування за краще село України. Голосування триватиме до 16 серпня.
Як ми вже повідомляли, село Олександро-Калинове увійшло до двадцятки найкращих сел України в рамках Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2017».
Анастасія СлавковаДжерело: https://www.dotb.dn.ua/2017/07/oleksandro-kalinove-ye-odnim-z-lideriv-konkursu-na-naykrashhe-selo/ Новини Донеччини © Філія ПАТ НСТУ Донецька РД

MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply