Хто і як ловить “зайців” у Кропивницькому

Результат пошуку зображень за запитом "Маршрут № 103 в кропивницькому"

Кропивницькиий «Електротрас» здається запровадив план на відлов «зайців». Хамства з боку контролерів та кондукторів вистачало і раніше. Та останній сигнал про поведінку контролерів та кондуктора на маршруті  № 103 є шедевром у масовому виконанні.

Перед викладення ситуації пару випадків поведінки  контролерів та кондукторів.  Випадок перший: салон іде контролер та перевіряє квитки та  пенсійні посвідчення. У двох пенсіонерів посвідчення посвідчення двічі не помічені. Проходить мимо і не помічає, і підходить втретє. Один з пенсіонерів реагує адекватно, і вимагає у контролера теж посвідчення. Контролер підвищує голос  та  бажає уникнути пред’явлення та пальцем закриває прізвище в  посвідченні. Але то була Інна Козир. Ніхто не поскаржився на хамство. Пенсіонер пред’явив два посвідчення: журналістське і пенсійне, але писати до ЗМІ не став.

Випадок другий на маршруті № 111Б. Кондуктор ромської зовнішності по смартфону дивиться «мильну оперу»,  потім розмовляє з подругами. Обілечує  квитками пасажирів з телефоном між вухом і плечем. Їй якось не до старанного виконання обов’язків. І тут на здачу дає пасажирові банкноту з відірваним номером. В підсумку крик на всіх і на весь салон. І це нормально?

Пасажирка з «торбами» зайшла в автобус, сіла в очікування кондуктора та приготувала гроші. Але першими замість підійшли контролери, і не вірячи пасажирці, почали вимагати оплати штрафу у розмірі  80 гривен. Контролери стали на бік своїх – кондукторки. Солідарність у них така. Викликали поліцію, почали складати акт та ганьбити пасажира.

Кондуктори попереджають,перевіряючи в салоні посвідчення, про відео спостереження та те, що ця формальність тому є обов’язковою. Чи було воно в салоні цього автобуса, і чи не знищать той спірний запис автобусники? Якщо є відеозапис то там вся правда…

Чи була відеокамера і чи є відеозапис, але троє: кондуктор Сотник та невідома контролерка та контролер Короленко накинулися на пенсіонерку, яку випадково не обілетили з лайками утрьох , та ще й викликавши поліцію і зупинивши автобус, заходилися вимагати гроші. За 5-6 хвилин поки їхав патруль, гроші «вибили», а поліцейських до салону не впустили. В поліції не дуже задоволені такими викликами та «розвагами» контролерів «Електротрансу».  В папірці про штраф зазначено час події 10:00. Прізвище другої героїні-контролерки поки що невідоме, бо на маршрути їх секретно призначає… служба безбеки “Електротрансу”. Поки що агентом під прикриттям журналісти туди нікого не заслали…

Що маємо в підсумку? Уявіть собі, що вас зустріли двоє грабіжників, а коли вони з вами не справились, то викликають на допомогу поліцію та пишуть на вас заяву! Саме так виглядає ситуація в автобусі № 103. Виходить , що за новими правилами від кондуктора пані Сотник та її подруг контролерів, кожний пасажир повинен бігати за кондуктором по салону і вимагати квиток!  І не інакше!

Міський голова Андрій Райкович того дня перед час звіту, говорив про боротьбу з хамством на транспорті. Є можливість та привід ще одного разу спитати з керівника «Електротрансу» пана Луценка за його роботу та кадри, якими він керує. Але не віриться, що вибачаться перед  постраждалою пасажиркою,  як з’ясувалося пенсіонеркою по інвалідності, але третьої групи, та ще відшкодують фінансові втрати. Серед кого і в якому місті живемо?  Пане Луценко, коли ви припините полювати на пенсіонерів через хамство своїх підлеглих?

MIXADVERT