Про зірвані провокації спецслужб бойовиків та наклепника Гриценка

В самопроголошених “ЛНР” і “ДНР” 11 листопада відбулися “вибори” ватажків “республік”. Після підрахунку голосів “ЦВК” “республік” цілком очікувано оголосили про перемогу в “ДНР” Дениса Пушиліна і в “ЛНР” Леоніда Пасічника.

Утім, крім цілком очікуваних відсотків явки спеціальні служби самопроголошеної “ЛНР” готували для української сторони цілком несподівані “сюрпризи”.

Нагадаю, 10 листопада, напередодні проведення “виборів”, аналітичний відділ ГІ “Права Справа” оприлюднив інформацію щодо підготовки співробітниками “МДБ ЛНР” низки терактів у місцях масового скупчення людей.

Примітно, що подібні провокації є сталою практикою роботи спеціальних служб так званої “ЛНР”.

6 лютого 2017 року російське видання “Росбалт”, з посиланням на “міністерство державної безпеки ЛНР”, повідомило про затримання співробітниками “міністерства” особи, причетної до ліквідації ватажка бойовиків Олега Анащенка. За версією співробітників “МДБ ЛНР”, затриманий є майором Збройних сил України.

6 лютого аналітичний відділ ГІ “Права Справа” отримує інформацію, що співробітниками “МДБ ЛНР” готується прес-конференція за участі з начебто затриманим напередодні “майором ЗСУ”. Інформацію про проведення прес-конференції підтверджують російські ЗМІ.

В цей же день, 6 лютого, “Права Справа” оприлюднює у ЗМІ інформацію, що затриманим “МДБ ЛНР” майором ЗСУ, який начебто намагався покинути окуповану територію Луганська, переодягнувшись у жіночий одяг, є підставна особа- бойовик-гей Віктор Коломойцев.

Варто зазначити,що анансована на 6 лютого прес-конференція “МДБ ЛНР” відбулася лише 10 березня 2017 року.

10 березня під час прес-конференції очільник “МДБ ЛНР” Пасічник змушений був визнати ефективність роботи аналітичного відділу ГІ “Права Справа” щодо протидії запланованої “МДБ ЛНР” інформаційної провокації, яка мала на меті дискредитацію ЗСУ та українських спеціальних служб.

Пасічник зауважив, що на випадок провалу у українських спецслужб є план локалізації його наслідків. Він включає в себе відволікання уваги. Здійснюється це шляхом вкидання в інформаційний простір інформації, яка спростовує існуючі факти і переключає увагу на негідний об’єкт. На думку Пасічника, саме ці ознаки вказують на причетність спеціальних служб.

Проте, СБУ і ССО ЗСУ коментували факт ліквідації Анащенка і затримання українських військовослужбовців постфактум, тільки після прес-конференції очільника “МДБ ЛНР”.

6 березня 2017 року ГІ “Права Справа” оприлюднює інформацію, що співробітниками “міністерства державної безпеки ЛНР” під виглядом українських диверсійно-розвідувальних груп планується проведення низки диверсійних акцій проти членів місії ОБСЄ, як в місцях проживання, так і в місцях дозвілля співробітників місії.

10 березня 2017 року, на вже згаданій прес-конференції “міністром” Пасічником озвучує інформацію, що “МДБ ЛНР” має в своєму розпорядженні інформацію про підготовку спецслужбами України замаху на співробітників міжнародних місій, що працюють у так званій “ЛНР”. За версією спецслужб бойовиків, планувалося проведення провокацій і терактів, як в місцях проживання, так і в місцях дозвілля співробітників місії. (mgblnr.org/media/387da5dd-5d2b…3ba7b03504)

Фактично, Пасічник цитує повідомлення аналітичного відділу ГІ “Права Справа”.

На жаль, змушений констатувати, що українськими спеціальними службами була проігнорована інформація ГІ
“Права Справа” щодо підготовки бойовиками низки диверсійних акцій проти членів місії ОБСЄ.

27 квітня 2017 року один співробітник СММ ОБСЄ загинув і ще двоє отримали поранення в результаті підриву автомобіля місії в районі окупованого села Пришиб Слов’яносербського району Луганської області.

8 травня 2017 року ГІ “Права Справа” оприлюднила інформацію, що в Луганську співробітники “Міністерства державної безпеки “ЛНР” готують серію вибухів під час проведення параду на честь Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в центральній частині міста. Метою провокації є максимальне ураження і велика кількість жертв серед цивільного населення.

За сценарієм російських кураторів, у вибухах в Луганську звинуватять бійців 8 -го окремого полку спецпризначення ССО МО України, як це було у випадку з підривом автомобіля місії ОБСЄ.

Як повідомлялося раніше, у лютому 2017 року бойовики захопили у полон бійців 8-го окремого полку спецпризначення ССО МО України. Саме їх і збиралися звинуватити у можливих вибухах.

19 травня на офіційному сайті так званого “міністерства державної безпеки ЛНР” з’являється інформація про затримання в окупованому Луганську української диверсійно-розвідувальної групи. За інформацією “МДБ ЛНР”, ДРГ діяла під керівництвом начальника відділу 8 полку Сил спеціального призначення ССО МО України майора Павла Балова. Очолював группу Василь Сапронов.

Примітно, що “МДБ ЛНР” оприлюднює інформацію про затримання української ДРГ після оприлюдненої інформації аналітичного відділу ГІ “Права Справа”. Самопроголошеним “міністром” “МДБ ЛНР” Пасічником були оприлюднені прізвища трьох українських бранців, а саме: Сапронов, Зотов, Данильченко.

Показово, що незважаючи на ефективну роботу аналітичного відділу ГІ ” Права Справа”, 3 липня 2018 року на персональному сайті екс-міністра оборони Анатолія Гриценка з’являється стаття, в якій однопартієць п. Гриценка заявляє наступне: “війна… на жаль, винесла на всеукраїнський рівень безліч різноманітних пройдисвітів, які на хвилі патріотичного піднесення оголосили себе “військовими експертами” і “волонтерами”, і тепер намагаються всіляко монетизувати цей соціальний капітал”.

Примітно, що поява цієї “статті” співпала по часу з оприлюдненням мною матеріалів щодо операцій з майном Дніпровського військового госпіталю за часів екс-міністра оборони України п. Гриценка. Йдеться про те, що спочатку госпіталь передали комерційним структурам, а потім він опинився у власності банку країни-агресора.

Щодо монетизації соціального капіталу.

Наказом Голови Служби безпеки України №535, за значний особистий внесок у систему загальнодержавних воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються в особливий період, забезпеченні боротьби з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями, відповідно до п.13 частини першої статті 25 Закону України “Про Службу безпеки України”, положення про відомчу відзнаку Служби безпеки України “Вогнепальна зброя”, затвердженого наказом Центрального управління СБУ від 25 січня 2013 року №31 НАГОРОДИТИ відомчою відзнакою” Вогнепальна зброя” Снєгирьова Дмитра Васильовича, пістолетом Макарова калібру 9 мм в комплекті з двома магазинами.

А тим часом, екс-міністр оборони Грицеко з біг-бордів закликає приєднуватися до його команди, мовляв, “чесних більше”…

MIXADVERT