Тимошенко і Порошенко не зовсім вірять у власну перемогу

Сьогоднішні умовні фаворити виборчої кампанії Тимошенко і Порошенко не зовсім вірять у власну перемогу.

Вони випустили в обіг кульмінаційні обіцянки для свого виборця. Офіційно кампанія стартане за півтора місяці і до пікових морозів ще далеко, а Тимошенко вже зараз «продасть» своєму виборцю зниження тарифів удвічі. Довго їхати на цій обіцянці не вийде. Жанр тривалої електоральної кампанії потребує періодичної накачки чимось більш вражаючим. У січні-лютому виборець потребуватиме ще екзотичнішого дурману. Що тоді обіцятиме Юля своїм? Долар по 8, як при Януковичу, чи ковбасу Любительську по 2.80, як за Союзу?!

Порошенко за чотири місяця до дня голосування вже «продає» мобілізаційне гасло «Геть від Москви». Що він буде говорити потім? «Уб‘ю Путіна»?!

Після такої накачки електорату, обіцянки про світле майбутнє в НАТО і ЄС або гасла «жити по-новому», «справедливість є» чи «вона працює» вже не діятимуть.

«Фаворити» кампанії виклали на прилавок свої найсакральніші дурилки. Хоча зараз в цьому ще не було потреби. Попереду аж чотири довгих місяці. Два, а то й три тижні різдвяно-новорічних свят, які зіб‘ють темп і емоцію кампанії, а вони вже зараз змушують свого виборця божеволіти. Ранувато.

Метушаться. Самі не вірять, нервують. Страшно уявити, що чудитимуть далі.

Михайло Басараб

MIXADVERT