Як подолати “хлорну кризу”

Учора на ТВ-112 розмовляли про “хлорну кризу”, яка поставила під загрозу питне водопостачання в країні. Представник Кабміну у Верховній Раді народний депутат Вадим Денисенко страшно обурився, коли я заявив про очевидно умисні причини виникнення цих надзвичайних обставин.

Не захищаючи власника “Дніпроазоту” Коломойського, який цілком міг влаштувати НП у власних інтересах, я водночас сказав, що так само це могла влаштувати і влада – як у політичних,так і в корупційних інтересах можновладців.

Вони завжди “заробляють” на всьому, в тому числі на проблемах. Це може бути перерозподіл ринку, бюджетних потоків, на які “сідають” довірені особи кабмінівських комбінаторів.
Способів у них – тисячі, злочинного досвіду – неміряно.
І ось щойно отримане підтвердження: 1 тонна хлору від “Дніпроазоту” до кризи коштувала 20 тис. грн. (з доставкою), а терміново закуплений румунський хлор зараз постачається “Водоканалам” по 36 тис.грн./тона, плюс 20 тис. грн доставка спецтранспортом.
Як то кажуть, “почувствуйте разницу”… Від подвійного росту цін у когось прибавиться, у когось убавиться. Корупціонери “почувствуют разницу” у вигляді прибавки у своїх кишенях, громадяни – відповідної “відбавки”…

Arkadiy Kornatskyy

MIXADVERT