Національний музей історії України – центр сейсмічної активності

Не байдужі до долі Національного музею історії України неодноразово писали про те, що будівля музею поступово, але невпинно вкривається тріщинами. Приміщення де зберігаються унікальні колекції, історія формування яких нараховує більше ніж 115 років, побудоване за проектом відомого київського архітектора Й.Ю.Каракіса у 1937р.

На сьогодні стан забудови викликає серйозне занепокоєння. Тріщини вже вкривають експозиційні зали, робочі кімнати, фасад, підвальні приміщення де розташовані фондосховища. Їх кількість невпинно збільшується і давно перейшла межі можливого. Відомо, що будівля не має фундаменту, в підвалах водопровідні та каналізаційні труби лежать просто на ґрунті. Останній капітальний ремонт проводився у 1979р.

Каналізаційні труби знаходяться у аварійному стані. Протікання труб проходить прямо в землю, що спричиняє  підмивання  грунту в т.ч. і під будівлею. Генеральний директор Т.Сосновська  в цьому не вбачає проблеми і навіть не робить вигляду,  що щось ремонтується. Особисто директорка тримає в таємниці ситуацію, яка склалася зі спорудою та її водопровідною і каналізаційною системою. Співробітники тільки спостерігають як робочі за наказом керівниці підмазують тріщини. Діло вже дійшло до того, що почалася провалюватися підлога в підвалі, де зберігається архів музею. Про це також писали. Після цієї статті, директорка заміть того, щоб вирішити питання заходилася робити те єдине, що вміє —  так звані дізнання, хто розповів і дав можливість сфотографувати місця випадів. Також наказала робочому заходити в  приміщення першому і оглядати місця провалу кожного дня. Отак вона працює, а за її ж словами «гарує».

98987

В свій час Сосновська дала вказівки і на схилах поруч з музеєм за  одну ніч були зрізані всі дерева, що зараз спричиняє поступовий зсув ґрунту. Також,  співробітники музею, робочі місця яких знаходяться на  другому та третьому поверхах, вже майже рік як почали жалітись, що з певною періодичністю все приміщення піддається дивним струсам, які тривають до 10 хвилин. Трясе так як при землетрусі.

Всі хто займав посаду заступника з господарських питань, яких набирала директорка і які були в цій справі компетентні — звільнились, бо працювати з таким керівником без певного психічного розладу неможливо. Зараз виконує ці обов’язки Тетяна Бєлова, яка м’яко кажучи, не фахівець (технолог з тканин за освітою) і до призначення займала посаду в методичному відділі.  За практикою Сосновської саме  вона і буде за все відповідати, якщо знову трапиться трагедія. Так як це було, коли впала гілка старої груші на території музею і травмувала громадянина Туреччини. Дерево було вже три роки поспіль визнане відповідними службами аварійним, але прибрати його на думку директора було задорого, тай краєвидів воно зрештою не псувало, а що кожної хвилини люди з дітьми, які там гуляли ризикували життям – то дрібниця. А коли  трапилась жахлива трагедія і молода людина на все життя залишилась інвалідом,  Сосновська стрілки перевела на … завідувача відділу. Вірніше – намагається перевести, сподіваємось їй це не вдасться.

1 kZwkJlJH622ZwcRBD7PuEgМіністерство культури, особисто п. Є. Нищук, Вам цього мало ?!! Мало скандалів?!! Знову попереджаємо, що Ви дочекаєтеся, що з таким керівником як Сосновська Національний музей історії України самостійно спуститься з гори на Андріївський узвіз!!!-пише блог https://polperex

При такому управлінні в любий момент може статися  що завгодно —  постраждають люди і національні колекції. Ви увійдете в історію України як міністр культури при якому був повністю зруйнований Національний музей історії України. Тоді   вже остаточно буде поставлена крапка у вашій кар’єрі та на роботі всього колективу Міністерства.  Зараз знищується, наука,  не поповнюються колекції, знищуються професійні кадри, оригінальні експозиції,  а далі….

Впадуть і стіни…

Як Вам перспектива завершення сторічної історії музею?!!

Корсунь Ю. музейник.

MIXADVERT