Делегація з Японії відвідала Дружківку

Заступник голови місії, Міністр-радник Посольства Японії в Україні пан Мічіо ХАРАДА  відвідав Дружківку 15 травня 2018. Разом з міським головою Валерієм Гнатенком пан Мічіо ХАРАДА вшанував пам’ять загиблих японських військовополонених, поховання яких знаходиться у Дружківці.

Починаючи з 1996 року  Дружківка неодноразово приймала делегації Посольства Японії. Віддати шану пам’яті співвітчизників приїжджали як родичі загиблих військовополонених, так і уповноважені особи Японії.

У лютому 2016 році  Посол Японії в Україні Шігекі Сумі відвідав Дружківку та взяв участь в офіційній церемонії завершення проектів реконструкції місцевих соціальних закладів, реалізованих Міжнародною організацією з міграції (МОМ) в рамках допомоги для відновлення східних областей.  Небайдужі мешканці Дружківки доклали й немало зусиль при укладанні книги, яка є чи не єдиною не тільки в Україні, а й в Японії  та Європі; книзі, темою якої стала національна біль мільйонів японців; книзі, яка присвячена подіям та трагічним  долям  японських полонених, загиблих у Донецькій області.

Пан Мічіо ХАРАДА запевнив, що Японія всіляко буде допомагати у відновленні миру в Україні, адже знає наслідки воєнних конфліктів.

Варто зазначити, що саме у Дружківці, починаючи з 2014 року, за грантовою допомогою Уряду Японії «Кусаноне» у закладах охорони здоров’я реалізовані проекти з придбання медичного обладнання, такого необхідного нашим громадянам; виконана термосанація дитячого та хоспісного відділень, придбані легкові автомобілі, лабораторне та комп’ютерне обладнання.

У межах величезного проекту “Сприяння стабілізації громад на Донбасі” Центр дитячої та юнацької творчості, який відвідують 1200 дітлахів — як місцевих, так і переселенців — замінені вікна на усіх трьох поверхах, придбане туристичне спорядження, столи і офісні стільці, телевізор, ноутбук, різний інвентар і канцелярія,  проведена низка  заходів.

В грудні 2016 року у дошкільному закладі №35  «Лелека» в рамках Проекту «Підтримка  стабілізації громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі», впровадженого Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансуванням Уряду Японії, було встановлено 44  пластикових вікна.

MIXADVERT