У Дружківці біля обеліску загиблим українським героям вогонь пам’яті – В.Гнатенко

 

У пам’ятні травневі дні, коли вся Україна відзначає 73-тю річницю Перемоги, в українській  Дружківці біля нового обеліску загиблим українським героям запалав вогонь пам’яті.

9 травня 2018 року поблизу міського комісаріату, за участю керівництва міста, представників депутатського корпусу, мужніх учасників  бойових дій на Донбасі, героїчних ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та всіх, хто береже у своєму серці пам’ять про загиблих українських героїв відбулося урочисте відкриття пам’ятника всім,  хто загинув за незалежність України в різні часи.

Розпочалася урочиста церемонія звуками Державного Гімну України, який вже понад два століття наснажує українських патріотів! Біля святого місця дружківчани запалили вогонь пам’яті про загиблих героїв, які віддали  життя за рідну українську землю.

Символічну велику свічу біля обеліска двома маленькими свічками запалили діти – маленькі українці – яким берегти у своїх серцях пам’ять про загиблих героїв. Хвилиною мовчання присутні згадали українських хлопців, які власною честю та мужністю довели любов до своєї Батьківщини. На честь загиблих українських героїв прозвучав збройний салют!

До присутніх звернувся міський голова Валерій Гнатенко, який подякував усім, хто береже у своєму серці пам’ять про героїв, хто у день перемоги разом зі своїми земляками прийшов згадати учасників Другої світової війни та сучасних українських воїнів. Він побажав мешканцям міста миру та любові та бути гідними нащадками героїчних предків.

Символічним є те, що саме біля споруди військового комісаріату, поблизу портретного ряду дружківчан – героїв Другої світової війни, з’явилось пам’ятне місце. Тож естафета мужності та героїзму триває донині. Дружківчани, що стали учасниками антитерористичної операції, гідно продовжують військову справу своїх дідів та прадідів. Тепер, проходячи повз це пам’ятне місце, мешканці обов’язково згадуватимуть тих, хто віддав своє життя за Україну. Їх звитяжний подвиг увіковічено у гранітному обеліску!

Продовжився захід покладанням квітів до пам’ятного місця, традиційною святковою ходою на честь свята Перемоги та мітингом біля могили невідомого солдата…

MIXADVERT